Térkép

Megfizethető járatok - Hollandia

Hollandiáról mindenkinek a liberalitás, szélmalmok, tulipánok, a kopogó fapapucs, Amszterdam csatornái, esetleg a sajtok jutnak eszébe, de ettől azért az ország többet rejt.

Az ország legismertebb városa, Amszterdam, a főváros.  17.századi építményei és az Amstel folyó csatornái bensőséges hangulatot sugároznak. A négy fő csatorna a Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht és a Singel. Hajóutakra a város különböző pontjain befizethetünk, de ha úgy szeretnénk közlekedni, mint a helybéliek, béreljünk egy biciklit  és fedezzük föl így a város kulturálisan sokszínű negyedeit.

Amszterdamban több mint 50 múzeum található. A Rijksmuseum a világ legjobbjai közé tartozik, Rembrandt és Vermeer mesterműveivel büszkélkedhet, de a legismertebbek közé tartozik a Van Gogh múzeum is. A várost nem hagyhatjuk el Anne Frank házának megtekintése nélkül. Járjuk be a könyvespolc mögötti szobákat, ahol Anna két évet rejtőzködött a nácik elől.

Az Oude Kerk templomot, Amszterdam legrégebbi épületét, ami 1306-ban épült, a város védőszentje, Szent-Miklós tiszteletére emelték. Ellentmondásos, hogy a templom tornyából épp a Piroslámpás negyedre nyílik kilátás. Ez a negyed Amszterdam egyik legrégebbi, titkokkal övezett negyede, ezért érdemes itt egy vezetett túrához csatlakozni, hogy megtudjunk róla pár érdekes dolgot a piros lámpák és kirakatok bámulása mellett.

A Vondelpark az egyik zöld pont a városban, a helyiek kedvenc találkozóhelye. Ha éttermeket és coffeshopot keresünk, a Leidse(Leidseplein) téren rengeteget találunk belőlük. A modern művészetek kedvelői a festői Jordaan negyedben találnak magukra, amely korábban a munkásosztály lakhelye volt, ma a galeristák és hipszterek negyede. Több mint  40 speciális galériát találunk itt. Ha finom Holland sajtokat szeretnénk hazavinni szuvenírként, látogassuk meg az Albert Cuyp piacot, ugyanitt kóstolhatjuk meg a heringes szendvicset és a  stroopwafelt is, azaz a szirupos ostyát, karamellás töltelékkel. Alternatív megoldásként meglátogathatjuk a Dappermart piacot: olcsóbb és rusztikusabb.

Mivel Hollandia viszonylag kis ország, kiváló több hely meglátogatására is. A vasúti közlekedés jó a nagyvárosok között, és a vonatjegyek is elérhető árúak. Listánkról ne hagyjuk le az 5400 hektáros Hoge Veluwe Nemzeti Parkot, az egyik legnagyobb természetvédelmi területet Hollandiában, Gelderland tartományban. Látnivalói közé tartozik az 1700 fehér kerékpár, amelyeket ingyenesen használhatnak a látogatók, valamint a Kröller-Müller Múzeum , amely a világ legnagyobb Van Gogh magángyűjteményével rendelkezik.

Semmiképp ne hagyjuk ki Keukenhofot sem , a világ legnagyobb virágoskertjét, ahol tavasszal tulipánok tízezrei borítják be a helyet színes takaróval, valamint az alkmaari sajtpiacot, amely áprilistól szeptemberig tart nyitva. Hágát, a világ igazságügyi fővárosaként ismerjük, de Amszterdam mellett szintén csak egyike a sok érdekes holland városnak. A királyi család számos tagja is itt lakik.

Kinderdijk és szélmalmai is hozzájárulnak Hollandia egyediségéhez. A tengerszint alatt 200 méterre fekvő település 16, több száz éves szélmalommal büszkélkedhet.

Rotterdam, Amszterdam legnagyobb riválisa, „a Maas folyó Manhattanje”, a világ egyik legforgalmasabb kikötője.  A város szimbóluma az Erasmusburg híd, kecsessége miatt a Hattyúnak is becézik. A várost eklektikus hangulata, modern építészete, egyetemi város hangulata, a pezsgő éjszakai és kulturális élete szintén vonzóvá teszik.

Delft egy bájos holland város,  Dél- Holland tartományban. Világhírű a kék kerámiája és Vermeer,  a festő szülővárosa is. Csatornái mentén gyönyörű történelmi épületek, parkok, bárok és kávézók sorakoznak. Maastricht Limburg tartományban fekszik, közel Belgiumhoz és Németországhoz. Történelmi óvárosának köszönhetően kulturális központ és mennyei bevásárló hely.

Hollandia repterei: Amsterdam-Schiphol, Eindhoven, Groningen és Rotterdam

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.