Térkép

Járatok - Genf

Nyugat-Európa legnagyobb tava és legmagasabb hegycsúcsa ölében fekszik Genf, az álomváros. Ezt a megtisztelő jelzőt egyedülálló környezetének köszönheti. Genfről elsőként a legtöbb embernek a csokoládé, az óragyártás, az ENSZ, az autószalon vagy a Vöröskereszt jut eszébe, de lássuk, mit tartogat még számunkra a béke városa.

Egyik legismertebb látványossága a lenyűgöző Jet d'Eau, a 140 méter magasra feltörő szökőkút, amely eredetileg a vízszabályozást szolgálta. A világ legmagasabb szökőkútja aGenfi-tó közepéntalálható, ami éjjeli díszkivilágítással különösen szép látványt nyújt. Ha tehetjük, vegyünk részt egy hajós túrán a tavon, és hagyjuk, hogy a Mont Blanc látványa levegyen minket a lábunkról.

Az óváros kanyargó utcái és gyönyörű kis terei visszarepítenek minket a középkori Genfbe. Üljünk be egyik hangulatos kávézójába, és vessünk egy pillantást a Szent Péter-székesegyházra, ahogy az óváros felett őrködik. Tornya tetejére 157 lépcső vezet, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra.

Itt járva mindenképp tekintsük meg a reformátorok falát a Bástyák parkjában (Parc des Bastions), amelynek magyar vonatkozása is van. Genf a protestáns Rómaként is ismert, mivel innen indult ki a reformáció. A szoborcsoport és domborművek ábrázolják többek között Kálvin Jánost, Luther Mártont, Oliver Cromwellt és Bocskai Istvánt is.

És ha már Svájc, akkor órák. A város leghíresebb órája egy pompás virágóra, mely a Jardin d’Anglais (Angol kert) bejárata mellett található. A virágóra egy állandóan megújuló mestermű, hiszen az órát alkotó virágok az évszaknak megfelelően mindig változnak. A virágórától csak egy pár lépésnyire találhatóak a Rue du Rhône káprázatos kirakatai, ahol világhírű órák és luxusmárkák üzletei sorakoznak fel. A város az órakészítés otthona már több mint négy évszázada, így ha érdekelnek minket az óragyártás titkai, vegyünk részt egy óratúrán, amely ezekhez a butikokhoz és az óragyártással összefüggő történelmi műemlékekhez is kötött.

Genfben található az ENSZ Európai főhadiszállása, amely a második legnagyobb a New York-i központ után. Az épületkomplexum neve a Nemzetek Palotája, ahol számtalan diplomáciai és nemzetközi találkozót tartanak. Itt járva, a Béke sugárútján, ne hagyjuk ki a 12 méter magas törött lábú széket, ami büszkén tiltakozik az taposóaknák ellen. Az épületeket a csodálatos Ariana park veszi körül, és a Genfi-tóra is fantasztikus kilátás nyílik innen.

Érdemes akár egy egész napot Carouge, Genf elővárosának fölfedezésére szánni, ahol kézműves csokoládégyártó műhelyeket, hangulatos kávézókat, bárokat találunk. Ha csokoládé különlegességeket keresünk, nem fogunk csalódni: találunk abszinttal, vagy akár libamájjal töltött bonbont is. A városrész mediterrán hangulatát olasz építészeknek köszönheti. Carouge ma a művészek, bohémek kedvelt helye, amelyet sokan a londoni Greenwich Villagehez hasonlítanak. Béreljünk biciklit, és fedezzük fel a svájci dolce vitat!

Genf jellegzetes városképéhez tartozik a hatalmas gömb alakú épülete, a CERN (Európai Nukleáris Kutatási Szervezet), ahol 20 évvel ezelőtt született meg az Internet. Az épület méreteiben  a római Szent Péter Bazilikához hasonlítható.

S ha már eleget láttunk a városban, nézzünk szét a Genf erkélyének is nevezett Mont-Salève hegyen. Buszozzunk ki a városból a francia határhoz, majd szálljunk felvonóra, és utazzunk fel a hegy tetejére, ahonnan rendkívüli, 360 fokos kilátás nyílik a környező tájra. Innen aztán indulhatunk túrázni, vagy akár siklóernyőzni is.

A Genfi Nemzetközi repülőteret Európa egyik legjobb repülőtereként tartják számon. A városközponttól 5 km-re fekszik, ami könnyen megközelíthető busszal, vonattal és taxival egyaránt.

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Genf közelében

Gyakran ismételt kérdések

Genf csak egy repülőtérrel rendelkezik: Genf.
A feltüntetett Transavia France, Oman Air, transavia, Chair Airlines, Norwegian, GOL Linhas Aéreas, BA Cityflyer és TUI mind rendelkezik közvetlen járattal Genf úti célhoz.
Genf repülővel való elérése tekintetében március a legolcsóbb hónap.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.