Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Havanna útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Havanna

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 8980 kilométer

13ó 25p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Air France

Havanna

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 augusztusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk a Budapest – Havanna vonalon

Havanna Budapestről távoli, de annál vonzóbb úti cél. Átszállással többféle verzióban is repülhetünk a két város között. Például mehetünk az Air France járataival, ebben az esetben Párizsban fogunk átszállni. Az Iberia járataival Madrid és Panamaváros lesz az átszállások helye, míg az Aeroflottal Moszkva. Ha a SWISS légitársaságot választjuk, akkor Zürichben szállunk majd át, a Condor gépeivel utazva pedig Frankfurtban. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről indulnak, átszállás után pedig a José Martí nemzetközi repülőtéren landolnak, ami 15 km távolságra van Havannától, délnyugati irányban. Ez Kuba elsőszámú repülőtere.

Terminál információk

Légitársaságtól függően gépünk a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A és 2 B termináljáról is indulhat. Például az Iberia és az Aeroflot járatai a 2 B terminálról indulnak, míg a SWISS és az Air France gépei a 2 A-ról. Mindkét terminál kellemes feltételeket teremt a gép indulásáig hátralévő idő eltöltésére. Ha van nálunk okostelefon, tablet vagy notebook, akkor a reptér wifi hálózatára csatlakozva 2 órán keresztül ingyenesen internetezhetünk. Mind a kettő terminálon vannak bankautomaták és pénzváltók, a 2 A terminálon emellett még egy posta is üzemel. A 2 B terminál vámmentes boltjában jó áron vehetünk élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket. Ha megéheznénk, akkor pedig pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények várnak a vendéglátó egységekben. A 2A terminálon is kiélhetjük shopping szenvedélyünket, egyebek mellett játékbolt, ruhaboltok és újságos is működik itt. Az egészséges életmód követői pedig még bio ételek közül is válogathatnak.

Átszállás után a José Martí nemzetközi repülőtéren landolunk. A Condor, az Iberia és az Aeroflot gépei is a 3-as terminálra érkeznek. Ez a reptér fő terminálja - a nemzetközi járatok számára. Innen például busszal vagy taxival is bejuthatunk Havanna városközpontjába. Azt érdemes tudni, hogy Kubában a buszközlekedés nem mindig a legkényelmesebb megoldás, zsúfoltság, forróság és pontatlanság előfordulhat. Szerencsére a taxi nem olyan drága, így sok turista ezt a módját választja Havannában a közlekedésnek, és a repülőtérről is mehetünk taxival – amik itt tipikusan régi amerikai autók. A reptérről a belváros mintegy 20-30 perc alatt érhető el taxival.

Hasznos információk

A gép felszállása előtt minimum 2 órával javasolt a budapesti repülőtérre kiérkezni, ahol először is kezeltessük a jegyet, majd adjuk fel a poggyászt is – feltéve persze, ha nem csak kézipoggyásszal utazunk. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás (amit vásárolgatással is elüthetünk, vagy a terminál vendéglátóegységeiben étkezéssel), majd szállhatunk fel a gépünkre.

Kubába útlevéllel léphetnek be a magyar állampolgárok – és az útlevélnek az utazás idején még legalább három hónapig érvényesnek kell lennie. Érvényes vízum vagy turistakártya is szükséges a beutazáshoz, ezeket Kuba budapesti nagykövetségén szerezhetjük be (illetve turistakártyát egynéhány utazási irodában is kaphatunk).

Infómorzsák Havannáról

Havanna éghajlata szubtrópusi, azaz az év nagyobb részében forró időjárásra számíthatunk itt, évente mintegy 330 a napsütéses napok száma. Májustól októberig csapadékosabb időre kell számíthatunk, novembertől májusig szárazabb az idő.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.