Térkép

Járatok - Sydney

Pálmafák, felhőkarcolók, rengeteg napsütés, csúcsszuper strandok és világhírű látványosságok sokasága színezi ki a Sydneyben eltöltött napokat - vagy heteket. Már landolás közben feltűnhet szemünk előtt a város első számú jelképe, az Operaház, de Sydney meghatározó nevezetességei közé tartozik Ausztrália legismertebb hídja, a Harbour Bridge, és a 309 méter magas Sydney Tower kilátótorony is. A város állatkertjében lehet koalával fényképezkedni, és az állatok sokasága mellett a városra nyíló különleges panorámában gyönyörködni. A közeli hegyek pedig a természet és a hegymászás rajongóinak adnak életre szóló élményt.

 

Látnivalók

 

Sydney-i Operaház: A város kikötőjében ringatózó vitorlások ihlették meg a jellegzetes épület tervezőjét, aki egy addig ismeretlen dán építész, Jørn Utzon volt. Őt lett annak a pályázatnak a nyertese, amelyet az új operaház megépítésére írtak ki, és amin 32 ország több mint 200 építésze részt vett. Az operaház évente több mint 1600 koncertnek, színdarabnak, opera- és balettelőadásnak ad otthont. Az épület belső kialakítását szokás a világűrkorszak gótikája kifejezéssel jellemezni, a látogatók idegenvezetés keretében fedezhetik fel többek között a világ legnagyobb színpadi függönyét és a világ legnagyobb mechanikus orgonáját.

 

Harbour Bridge: A boltíves szerkezetű, 1149 méter hosszú híd szintén Sydney egyik jelképe, ami nem csak autóval, de kerékpárral, vagy gyalogszerrel is felfedezhető. A kellemes, mintegy félórás séta során fantasztikus panoráma tárul elénk. A bevállalósok pedig részt vehetnek a Bridge Climb túrán, ahol egy vezetett túra keretében és alapszintű hegymászó felszerelésbe öltözve mászhatják meg a csodás híd boltíveit.

 

Taronga Park Zoo: Közös fotót készíttetni a fákon relaxáló koalákkal, megetetni egy zsiráfot, vagy éppen csuklónkon tartani egy baglyot – többek között ezek a Taronga Park Zoo extra programjai, de ingyenes bemutatók sokaságával is és összesen több mint 4000 állattal vár Sydney népszerű állatkertje, amely egy 15 perces kompúttal közelíthető meg.

 

Sydney Tower: Mesés kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre is a 309 méter magas kilátótoronyból, ahol a turisták egy interaktív érintőképernyő segítségével fedezhetik fel, milyen nevezetességeket és érdekességeket rejt a szemük elé táruló kilátás. A torony SkyWalk kilátójában (ami lényegében egy 360 fokban bejárható külső sétány) pedig 268 méterrel a város felett, kibiztosítva, és üvegpadlón járkálva szemlélődhetnek az erre vállalkozók.

 

Kék-hegyek: Több száz méter magas vízesések, lenyűgöző sziklaformációk, barlangok és megkapó szépségű völgyek – Sydney nyugati határai egészen a Blue Mountains-ig érnek. A hegység vonattal jól megközelíthető.  A függőleges sziklafalak a hegymászók és sziklamászók kedvenc terepévé tették a Kék-hegyeket, de kellemes családi kirándulásokra is van lehetőség. A legkisebbeknek is nagy élmény kipróbálni a világ legmeredekebb vasútját. Kerékpár bérlésre és könnyebb túrák bejárására is van mód a kedvelt kirándulóhelyen.

 

Érdekességek

 

A Kék-hegyek onnan kapták a nevüket, hogy az itt termő eukaliptusz fák illóolajától különleges vibrálás tapasztalható a levegőben, amitől messziről szemlélve kékes árnyalatot kap a táj.

 

A világ harmadik legnagyobb halpiaca a Sydney Fish Market, ahol kiskereskedők, nagykereskedők és étterem tulajdonosok aukciók keretében szerezhetik be a friss halakat és tengeri herkentyűket.

 

A helyiek jellegzetes alakja miatt Vállfának becézik a Harbour Bridge-t. A híd további érdekessége, hogy a hőtágulás miatt melegebb időben akár 18 cm-el is magasabb lehet.

 

Számok és tények

 

Pénznem: ausztrál dollár

 

Időzóna: UTC +10

 

Hivatalos nyelv: angol

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Sydney közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.