Térkép

Járatok - San Francisco International

A Golden Gate-híd megkapó látványa, kirándulásra csábító nemzeti park, egykori hírhedt börtönsziget, egyedülálló kábelvasút, heverésző oroszlánfókák – a meredek dombokra épült San Francisco sok különlegességet tartogat az ide utazóknak. Legfőbb nevezetességeinek többsége akár gyalogosan is felfedezhető, ami ritkaságszámba megy az amerikai városok között. A természeti és építészeti szépségek mellett különleges gasztronómiai fogások is növelik itt a begyűjthető élmények számát, a legkisebbeknek pedig a  California Academy of Sciences lehet a csúcsprogram, ahol planetárium, sok ezer élőlény és spéci zöld-tető várja a látogatókat.

 

Látnivalók

 

Golden Gate-híd: A már messziről pirosló nevezetesség egy kész mérnöki csoda, és az egyik legismertebb híd az egész világon. Egész egyszerűen látni kell, de ha lehet, akkor érdemes keresztül is gyalogolni rajta. A 45-60 perces séta lehet, hogy szeles és hűvös lesz, de a környező hegyek és a Csendes-óceán páratlan látványa felejthetetlenné teszi az élményt. A híd a gyalogosok mellett kerékpárosok, és persze autósok számára is nyitott. A Golden Gate az Egyesült Államok második leghosszabb függőhídja, amely összeköti a San Francisco-i öblöt és a Csendes-óceánt elválasztó szorost.

 

Alcatraz: Az egykori hírhedt, szökésbiztos börtönsziget ma múzeumként működik, ahol a turisták megismerhetik, hogyan élt Al Capone és a többi elítélt a minimál életfeltételeket biztosító börtön falai között. A kicsiny sziget a San Francisco-öböl közepén található, a látogatók kompokkal érkeznek meg ide, egy mintegy 15 perces út után. A 2-3 órás szigettúrákra érdemes előre lefoglalni a jegyet, különösen a nyári időszakban. A kiállítás megtekintése mellett jó ötlet lófrálgatni a szigeten, és gyönyörködni a hegyekre, hidakra, hajókra nyíló páratlan kilátásban. Érdekesség, hogy a szigeten előszeretettel élnek és költenek a tengeri madarak, és az év 8 hónapjában önkéntesek számlálják őket.

 

Cable Car: San Francisco különleges kábelvasútjai is a város kihagyhatatlan nevezetességei közé tartoznak. A 15 km/órás sebességgel „száguldozó” kocsik csodaszép helyekre viszik el a turistákat és a helyieket a dimbes-dombos városban. Bejárhatjuk vele például a Halász rakpartot, de az izgalmas kínai negyedbe is eljuthatunk az önálló hajtással nem rendelkező, acélsodronnyal vontatott járműveken. A 4 kábelvasút vonal közül a leghosszabb 6,5, a legrövidebb pedig 2,7 km hosszú.

 

Fisherman's Wharf: Mólón sütkérező oroszlánfókák, kellemes séta a vízen ringatózó hajók között, és csúcsminőségű gasztronómiai fogások eklektikus keveredése, a tengeri herkentyűktől kezdve a jellegzetes amerikai konyhán és a vega ételeken át egészen a különleges péksüteményekig – San Francisco világhírű mólója kellemes, több órás kikapcsolódást jelent. Kellemes sétahajózások is indulnak innen, és találhatunk még olyan halászokat is, akik kivisznek magukkal a vízre, és megmutatják nekünk munkájuk kulisszatitkait.

 

California Academy of Sciences: Planetárium, természettudományi múzeum, esőerdő, 40 000 élő állat – mindezzel várja látogatóit a California Academy of Sciences, ami mindemellett a világ legzöldebb épülete. A látogatók is szemügyre vehetik a különleges élő tetőt, a közel 10 ezer négyzetméteres komplexum ugyanis mintegy egy hektárnyi zöldellő tetővel büszkélkedhet. Az épület további különlegessége a teljes fenntarthatóság, illetve az, hogy megfelel a fenntartható építészet extrém magas szintű LEED feltételeinek.

 

Érdekesség

 

A Golden Gate-híd számos filmrendezőt is megihletett, és több világhírű mozgóképen is felbukkant, például Star Trek és James Bold filmekben is találkozhattunk vele.

 

Számok és tények:

 

Időzóna: UTC -8

 

Pénznem: amerikai dollár

 

Hivatalos nyelv: angol

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek San Francisco International közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.