Térkép

Járatok - San Francisco International

A Golden Gate-híd megkapó látványa, kirándulásra csábító nemzeti park, egykori hírhedt börtönsziget, egyedülálló kábelvasút, heverésző oroszlánfókák – a meredek dombokra épült San Francisco sok különlegességet tartogat az ide utazóknak. Legfőbb nevezetességeinek többsége akár gyalogosan is felfedezhető, ami ritkaságszámba megy az amerikai városok között. A természeti és építészeti szépségek mellett különleges gasztronómiai fogások is növelik itt a begyűjthető élmények számát, a legkisebbeknek pedig a  California Academy of Sciences lehet a csúcsprogram, ahol planetárium, sok ezer élőlény és spéci zöld-tető várja a látogatókat.

 

Látnivalók

 

Golden Gate-híd: A már messziről pirosló nevezetesség egy kész mérnöki csoda, és az egyik legismertebb híd az egész világon. Egész egyszerűen látni kell, de ha lehet, akkor érdemes keresztül is gyalogolni rajta. A 45-60 perces séta lehet, hogy szeles és hűvös lesz, de a környező hegyek és a Csendes-óceán páratlan látványa felejthetetlenné teszi az élményt. A híd a gyalogosok mellett kerékpárosok, és persze autósok számára is nyitott. A Golden Gate az Egyesült Államok második leghosszabb függőhídja, amely összeköti a San Francisco-i öblöt és a Csendes-óceánt elválasztó szorost.

 

Alcatraz: Az egykori hírhedt, szökésbiztos börtönsziget ma múzeumként működik, ahol a turisták megismerhetik, hogyan élt Al Capone és a többi elítélt a minimál életfeltételeket biztosító börtön falai között. A kicsiny sziget a San Francisco-öböl közepén található, a látogatók kompokkal érkeznek meg ide, egy mintegy 15 perces út után. A 2-3 órás szigettúrákra érdemes előre lefoglalni a jegyet, különösen a nyári időszakban. A kiállítás megtekintése mellett jó ötlet lófrálgatni a szigeten, és gyönyörködni a hegyekre, hidakra, hajókra nyíló páratlan kilátásban. Érdekesség, hogy a szigeten előszeretettel élnek és költenek a tengeri madarak, és az év 8 hónapjában önkéntesek számlálják őket.

 

Cable Car: San Francisco különleges kábelvasútjai is a város kihagyhatatlan nevezetességei közé tartoznak. A 15 km/órás sebességgel „száguldozó” kocsik csodaszép helyekre viszik el a turistákat és a helyieket a dimbes-dombos városban. Bejárhatjuk vele például a Halász rakpartot, de az izgalmas kínai negyedbe is eljuthatunk az önálló hajtással nem rendelkező, acélsodronnyal vontatott járműveken. A 4 kábelvasút vonal közül a leghosszabb 6,5, a legrövidebb pedig 2,7 km hosszú.

 

Fisherman's Wharf: Mólón sütkérező oroszlánfókák, kellemes séta a vízen ringatózó hajók között, és csúcsminőségű gasztronómiai fogások eklektikus keveredése, a tengeri herkentyűktől kezdve a jellegzetes amerikai konyhán és a vega ételeken át egészen a különleges péksüteményekig – San Francisco világhírű mólója kellemes, több órás kikapcsolódást jelent. Kellemes sétahajózások is indulnak innen, és találhatunk még olyan halászokat is, akik kivisznek magukkal a vízre, és megmutatják nekünk munkájuk kulisszatitkait.

 

California Academy of Sciences: Planetárium, természettudományi múzeum, esőerdő, 40 000 élő állat – mindezzel várja látogatóit a California Academy of Sciences, ami mindemellett a világ legzöldebb épülete. A látogatók is szemügyre vehetik a különleges élő tetőt, a közel 10 ezer négyzetméteres komplexum ugyanis mintegy egy hektárnyi zöldellő tetővel büszkélkedhet. Az épület további különlegessége a teljes fenntarthatóság, illetve az, hogy megfelel a fenntartható építészet extrém magas szintű LEED feltételeinek.

 

Érdekesség

 

A Golden Gate-híd számos filmrendezőt is megihletett, és több világhírű mozgóképen is felbukkant, például Star Trek és James Bold filmekben is találkozhattunk vele.

 

Számok és tények:

 

Időzóna: UTC -8

 

Pénznem: amerikai dollár

 

Hivatalos nyelv: angol

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek San Francisco International közelében

Gyakran ismételt kérdések

San Francisco csak egy repülőtérrel rendelkezik: San Francisco International.
A feltüntetett Delta, Gulf Air, Singapore Airlines, KLM, Air New Zealand, French Bee, Norwegian és GOL Linhas Aéreas mind rendelkezik közvetlen járattal San Francisco International úti célhoz.
San Francisco International repülővel való elérése tekintetében december a legolcsóbb hónap.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.