Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - San Francisco International útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: San Francisco International

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

142 716 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 9829 kilométer

14ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

San Francisco International

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről a San Franciscó-i nemzetközi repülőtérre

A cikkben szereplő információk 2016 májusában aktuálisak

Nem indulnak közvetlen járatok Budapestről a San Franciscó-i nemzetközi repülőtérre, átszállással viszont többféle utazási kombináció is foglalható. Például a Turkish Airlines gépeivel Isztambulban kell átszállnunk, az Air France-el Párizsban, a Lufthansával Münchenben vagy Frankfurtban, a Swiss gépekkel Zürichben, a British Airways járataival pedig Londonban. Többféle két átszállásos utazási variáció is létezik. A LOT járataival Varsóban majd Chicagoban, az Iberia gépekkel Londonban majd New Yorkban, vagy Londonban és Chicagoban, a Finnair járataival pedig Helsinkiben majd Londonban kell átszállnunk. Jellemzően napi tucatnyi utazási kombináció közül választhatjuk ki a számunkra legideálisabbat. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről indulnak és a San Franciscó-i nemzetközi repülőtérre (SFO) érkeznek, ami mintegy 20 km-re terül el a várostól, délre, San Bruno és Milbrae városok szomszédságában.

A járatok a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról indulnak. A British Airways járatai a 2 B-ről indulnak, míg a Turkish Airlines, a Lufthansa, a Swiss és az Air France gépei a 2 A-ról. Kisgyerekkel utazóknak érdemes felkeresniük élménybegyűjtés céljából a reptéri Kilátóteraszt (ami a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén található). Innen kellemes kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre. Ha ennénk valamit a hosszú utazás előtt, akkor mindkét terminálon begyűjthetünk némi gasztronómiai élményt. A 2 A terminálon például reform finomságokkal, szendvicsekkel, levesekkel és helyi ételekkel is csillapíthatjuk étvágyunkat, a 2 B terminálon pedig a sütik és szendvicsek mellett saláták, bagettek és tésztaételek is szerepelnek az étlapokon. Mindkét terminálon van pénzváltó és bankautomata is, a 2 A-n pedig egy posta is, így lehetőségünk van némi last minute ügyintézésre is a felszállás előtt. A reptéren utazás előtt vásárolgathatunk is egy jót. A 2 A boltjaiban ajándékokat, játékokat, könyveket, ruhákat és fehérneműket is vehetünk. A 2 B terminál duty free shopjában kedvező áron vehetünk parfümöt, divat kiegészítőket, édességeket, borokat és még libamájat is. Ezen a terminálon egy újságárus is működik, itt magazinokat és napilapokat is vásárolhatunk.

A nemzetközi járatok a San Franciscó-i nemzetközi repülőtér nemzetközi termináljára érkeznek (az A vagy G területre). A G-n találjuk a reptéri vasútállomást, ahonnan eljuthatunk San Franciscóba. A reptéren a terminálok között, illetve a nemzetközi terminál egységei között AirTrain-el közlekedhetünk, ingyenesen. A reptérről több buszjárat is indul. Például a 140-es busszal, ami a reptéri autókölcsönzőktől indul, eljuthatunk San Bruno-ba, South San Franciscóba és Pacifica-ba. Több nemzetközi autókölcsönző cég is működtet átvételi pontot a reptéren, ha az autóbérlés mellett döntünk, akkor praktikus megoldás előre, a neten keresztül foglalni.

Az Egyesült Államokba történő beutazáshoz a magyar állampolgároknak vízum szükséges, abban az esetben, ha nem jogosultak vízummentesen belépni az országba az úgynevezett Vízummentességi Program keretében. A magyar állampolgárok maximum 90 napot tartózkodhatnak az USA-ban vízum előzetes beszerzése nélkül turista és üzleti célból – ha regisztráltak az ESTA rendszerében elektronikus beutazási engedélyért.

Infómorzsák San Franciscóról

San Francisco klímája mediterrán, a telek jellemzően enyhék, a nyarak pedig szárazak. Az óceán közelsége mérsékli a hőmérsékletet. Évente olyan 21-23 olyan nap van csak, amikor a hőmérséklet eléri, vagy meghaladja a 27 Celsius fokot. Az esősebb időszak november és április között van.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.