Az autókölcsönző társaságok felárat számíthatnak fel 25 év alatti vezető esetében, amelyet általában az autó átvételekor kell kifizetni. Egyes helyszíneken korhatár lehet érvényben. Foglalás előtt ellenőrizze az autókölcsönző társaság weboldalát.

Autókölcsönzés Koppenhága városában - Összehasonlítás a Skyscannerrel

Hol és mit béreljünk

Ha autót szeretnénk bérelni Koppenhágában, a jól ismert nemzetközi autókölcsönző gárda itt is rendelkezésünkre áll. Az Avis, Budget, Europcar, Hertz és a Sixt irodái megtalálhatóak a Koppenhága repülőtéren, ami a várostól 8 km-re fekszik. A legtöbb autókölcsönző irodáját a nemzetközi járatok érkezési termináljában, a reptéri bérlési központban találjuk meg. A városban is több ponton felvehetjük és leadhatjuk autónkat. A Museum of Copenhagen mellett például az Europcar irodájában, míg az University of Copenhagen környékén a Sixt és Budget autókölcsönzőiben. A legnagyobb választék a standard, ötszemélyes autókból van, de választhatunk kompakt, mini és sportautók közül is.

Vezetés

Dániában viszonylag kellemes vezetni. A dán sofőrök megfontoltan, a szabályokat betartva közlekednek. Az országban több gyorsforgalmi út és autópálya is van. Az utóbbiak használata ingyenes. Az országban található rengeteg szigetet összekötő hidak általában díjkötelesek. A megengedett sebesség lakott területeken 50 km/h, lakott területen kívül 80 km/h, autópályákon pedig 130 km/h. Koppenhágában, mint általában bármely nagyvárosban, gyakran kell fokozott forgalomra számítani. A csúcsforgalom reggel 08:00-09:00 és délután 16:30-17:30 között van. Rengeteg kerékpáros is van az utakon, és habár jól kiépített kerékpárutak vannak, ezek gyakran a járdán és az úttesten is megtalálhatóak, ezért kellő figyelemmel legyünk a kerekezőkre.

Parkolás

Koppenhágában a parkolóhelyek száma elég szűkös és meglehetősen drága is. Az utcai parkolás a központban és a környéki kerületekben zónákra van osztva. A piros zónában 30 DKK/h, a zöld zónában 18 DKK/h, míg a kék zónában 11 DKK/h körüliek a parkolási díjak. A parkolási díjat automatákon keresztül lehet kifizetni. Munkaszüneti napokon az utcai parkolás ingyenes. Ha mégis a központban szeretnénk parkolni, akkor érdemes a vasútállomás melletti parkolót igénybe venni, ahol jóval olcsóbb a parkolás és korlátozott számban ingyenes parkolóhelyeket is találunk. Korlátlan parkolási lehetőséget a parkolóházak és mélygarázsok ajánlanak, ahol a parkolási díj 12-35 DKK körül mozog.

Hova menjünk és mit nézzünk meg

Ha a koppenhágai városnézés után még kedvet érzünk további kalandozásra, akkor induljunk el a környéket is felfedezni. A várostól mindössze 35 km-re találjuk Roskildet. Ebben az ősi városban megismerkedhetünk az igazi viking élettel. A Viking Hajók Múzeuma pazar kiállítással vár minket, és egy 11. századi viking hajót is tartogat számunkra. A közeli Roskilde fjord kiváló hely szabadtéri programokra, ahol lehetőség van csónakázásra, sétahajózásra, túrázásra vagy akár meg is mártózhatunk a hűsítő habokban. Ha tovább akarunk mélyülni a vikingek életében, akkor haladjunk tovább Roskildtól 15 km-re Lejre-be. Itt találjuk Sagnlandet, ahol az egész család jól érzi majd magát. A kialakított vikingfaluban korabeli ruhákba öltözhetünk, íjazhatunk, háziállatokat etethetünk és régészeti munkákban is részt vehetünk. A fővárostól 50 km-re, északi irányban találjuk a festőien szép Kronborg kastélyt, ami Shakespeare Hamlet drámájának színhelyeként ismert. A szabadtéri színpadon meg is tekinthetjük a színdarabot, amit gyakran híres vendégszínészek adnak elő. A fővárostól kelet felé indulva juthatunk el a svédországi Malmöbe. A 45 km-es út során, az Øresund tengerszoros felett átívelő Øresund hídon kell áthajtanunk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre. Malmö-t bájos utcái, hangulatos kávéházai, gyönyörű építészete teszik annyira egyedivé. Kihagyhatatlan a Lilla torg, vendéglőkkel teli tér, a Stortorget, ahol a városháza és egy érdekes szökőkút is található, a Malmöhus reneszánsz kastély, és persze a tengerpartról se feledkezzünk meg, ahol akár fürödhetünk is.

Autókölcsönzés a Skyscannerrel

Üdvözli önt a Skyscanner átfogó autókölcsönzési keresője. Célállomások ezrei között keresünk és autókölcsönzők több ezer ajánlatát hasonlítjuk össze, hogy megtaláljuk önnek a tökéletes autót minél alacsonyabb áron. Igyekszünk utazási költségét minél inkább lefaragni, hogy ön biztosan jókedvűen üljön az autójába. Jöjjön, vezessen velünk!

Ajánlatok ingyenes összehasonlítása

A Skyscannerrel megtalálja az interneten elérhető legalacsonyabb autókölcsönzési árakat. Ha megtalálta az önnek tetsző autókölcsönzési ajánlatot, közvetlenül az autókölcsönző cég honlapjára irányítjuk, ahol elvégezheti a foglalást. Soha nem számítunk fel jutalékot, így ön mindig a legjobb árat kapja.

Keressen a Skyscannerrel

Autót szeretne bérelni? Megtalálta a legjobb helyet. Bárhová szeretne menni, bármilyen autóra van szüksége, nálunk megtalálja hozzá a kulcsot. Egyszerűen adja meg a célállomást, a felvétel és a leadás dátumát, és mi megmutatjuk a vezető autókölcsönző társaságok összes ajánlatát, ön pedig másodpercek alatt összehasonlíthatja azokat és lefoglalhatja autóját.