Térkép

Járatok - Torinó

Pompás barokk épületek, megelevenedett középkori városrészlet, árkádokkal körülölelt főtér és kellemes parkok fogadják a Torinoba érkező turistákat. Olaszország negyedik legnagyobb városa természeti szépségekben sem szenved hiányt. Négy folyó szeli át Torinot (köztük a legismertebb a Pó), és az Alpok hegyei határolják. A városra és gyönyörű környezetére lélegzetelállító kilátás nyílik a közel 170 méter magas Mole Antonelliana tornyából. A gyerekek és a történelem titkai iránt érdeklődők pedig a világ egyik legnagyobb egyiptomi gyűjteményében adhatják át magukat az élvezeteknek. A sok program után pedig jólesik megpihenni az olasz gasztronómia remekei mellett valamelyik patinás étteremben.

 

Látnivalók

 

Borgo Medioevale: A nyüzsgő városon belül egy kis középkori életérzést szippanthat magába a látogató, a Pó folyó partján húzódó szabadtéri múzeum ugyanis egy 15. századi piemonti város életét hivatott a nagyközönség elé tárni. Tudósok, történészek, technikusok és művészek fogtak össze, hogy az 1884-es torinói világkiállításra megépülhessen a Borgo Medioevale. A skanzen középpontjában a gazdagon berendezett kastély áll, de a középkori házak és műhelyek is sok érdekességet rejtenek.

 

Mole Antonelliana: Torinot felfedezve a 167,5 méteres magasságú Mole Antonelliana a legszembeötlőbb látványosság. A gigantikus építmény a 19. században a világ legmagasabb kőépületének számított. Az eredeti tervek szerint zsinagógának szánták, de a monumentális méretei miatt erre nem volt alkalmas. Filmrajongóknak jó hír, hogy ma a Mole Antonelliana épületében működik a Nemzeti Mozimúzeum, ahol vizuális és akusztikus ingerek sokaságával megspékelve fedezhetik fel a látogatók a filmtörténet világát. Az épület tornyában pedig kellemes panoráma tárul a turisták szeme elé.

 

Piazza Castello: Torino főterén látnivalók egész sorát pipálhatjuk ki. Itt találjuk például a Palazza Reale-t (Királyi Palota), ami nem véletlenül szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A barokk és rokokó stílusjegyeit magán viselő pompás épületben fegyverkiállítás látható. Szintén itt van a Palazzo Madama, amely évszázadok során alakult át egy középkori várból a mai díszpompás palotává. A Piazza Castello egyik különlegessége, hogy szinte teljesen körbeépítették árkádokkal, így az eső sem igazán akadályozhat meg itt bárkit, hogy bejárja a város központi nevezetességeit. Összesen mintegy 18 km hosszan húzódnak Torino világhírű árkádjai.

 

Museo Egizio: Múmiák, szarkofágok, homokkőből készült szfinx, rejtélyes hieroglifák – az egyiptomi kultúra titkai tárulnak fel a látogatók szeme előtt a világ egyik legnagyobb, kizárólag az egyiptomi művészetre és kultúrára specializálódott múzeumában. Az izgalmas kiállítás a kisebbek figyelmét is leköti.

 

Érdekességek

 

A város Keresztelő Szent János-katedrálisában őrzik a híres torinói lepelt. A legenda szerint a különös lepel Jézus képmását őrzi a sokat vitatott relikvia. Turistaként kevés esély van az eredeti lepel megpillantására, azt ugyanis csak minden 10. évben állítják ki.

 

Számok és tények

 

Pénznem: euró

 

Hivatalos nyelv: olasz

 

Időzóna: UTC+1

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Torinó közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.