Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Debrecen - Dortmund útvonalon!

járatinformációk innen: Debrecen ide: Dortmund

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

9 187 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1107 kilométer

4ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Dortmund

1 repülőtér

A feltüntetett információk 2015. októberben érvényesek

Járatot indító légitársaságok Debrecenből Dortmundba

A debreceni nemzetközi repülőtérről (DEB) Dortmundba (DTM) csupán 2016 januárjától érhetők el járatok. A WizzAir szervezésében csütörtökönként London Stansted és London Luton reptéri átszállással, a Ryanair és Easyjet csatlakozó járataival juthatunk el a német városba. A hét többi napján ezen a viszonylaton egyelőre nem állnak rendelkezésünkre további járatok.

Terminál információk

Annak ellenére, hogy a debreceni repülőtér jelentős forgalmat bonyolít, méretét tekintve meglehetősen kicsi, amely magával hozza a nyugodt, barátságos atmoszférát és a könnyű eligazodás előnyét is. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér után Magyarország második legforgalmasabb reptéren egy terminál áll az utasok rendelkezésére. A reptér forgalmát leginkább charter járatok, a WizzAir gépei és némi szállítmányozás teszi ki.

A repülőtéren biztosított szolgáltatások mértéke egyelőre limitált. A tranzit területén egy vámmentes üzletet találunk, ahol a megszokott kínálatban találunk italokat, édességeket, kozmetikumokat és dohányárut. Az Airport Shopban a forint mellett elfogadják az eurót és az angol fontot is. Egy kisebb snack bár is rendelkezésünkre áll a tranzit területén, ahol friss szendvicseket, kávét és egyéb frissítőket vásárolhatunk a beszállás előtt.

Ha magasabb komfortfokozaton szeretnénk a várakozási időt eltölteni, érdemes telefonon vagy e-mailben előre megrendelni a VIP csomagot, mely magába foglal egy hostess kíséretet, sorban állás nélküli poggyászfeladást és utasfelvételt, soron kívüli biztonsági ellenőrzést és a korlátlan italfogyasztást kínáló VIP váró használatát. Ebben az esetben a poggyász a felnőttel utazó gyermekeknek ingyenes.

Hasznos információk

Debrecen sok látnivalót kínál, így ha időnk engedi, tegyünk egy sétát a Nagyerdő vagy a régi városrész környékén elutazásunk előtt. Mivel a reptéren nem áll rendelkezésünkre széles kínálat, különféle üzleteket, plázát, éttermeket a repülőtér 5 km-es vonzáskörzetében találunk, ha enni vagy vásárolni szeretnénk.

A repülőtér a város központjától 7 km-re található. Ha autóval érkezünk, autónkat a reptér 24 órában nyitva tartó parkolójában hagyhatjuk. A tömegközlekedést választók repülőtéri buszjáratokkal (Airport bus) juthatnak ki a reptérre. A buszok aDebreceni Egyetem és a repülőtér között közlekednek, érintve a belvárost és a vasútállomás is.

Az utasregisztráció (check-in) a járat indulását megelőző 2 órával kezdődik a terminál alsó szintén és 40 perccel az indulás előtt fejeződik be. Ezért érdemes minimum két órával az indulási idő előtt a reptérre kiérkezni. Az utasfelvételhez szükségünk lesz érvényes útlevélre, de személyi igazolvány is elegendő.

Mozgásukban korlátozott vagy fogyatékkal élő utasok számára személyi segítő kérhető, aminek igényét legalább 48 órával az indulás előtt jelezni szükséges.

Mire számíthatunk Dortmundban

A Németországi Dortmundban Magyarországhoz képest nincs időeltolódás. Az időjárás kissé hűvösebb ugyan, de klímája egyenletes, nincs túl meleg, sem túl hideg. A repülőtér a várostól 13 km-re keletre helyezkedik el. Busszal, vonattal, taxival vagy bérelt autóval könnyedén a városba juthatunk. A vonathoz reptéri transzfer szállítja az utasokat. Németország hivatalos fizetőeszköze az Euro, így utazásunk előtt ajánlatos forintunkat euróra váltani.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.