Térkép

Járatok - Dubaj

Hétcsillagos szálloda, a világ legmagasabb épülete, pálma alakú mesterséges szigetek, sípályák a sivatagi hőség dacára – Dubaj tudja, hogyan kényeztesse az ide érkező turistákat. Szertenézni a világ legmagasabb kilátójából, delfinekkel úszkálni, gyönyörködni a világ legnagyobb akváriumában, hajóroncsokat sasolni búvárkodás közben, próbálkozni a hastánc mozdulataival, és terepjárókon száguldozni a sivatag dűnéin – a kozmopolita város mindemellett szinte állandó napsütéssel, frenetikus éjszakai élettel és maximális kényelemmel ellátott szálláshelyek sokaságával várja az ide érkezőket.

 

Látnivalók

 

Burj Al-Arab: A világ első hétcsillagos szállodája, amely különleges megjelenésével Dubaj jelképévé vált. Már megpillantani is élmény a 321 méter magas, arab vitorlás hajót formázó épületet, ami a világ legmagasabb szállodája címet is viszi. A Burj Al-Arabot egy mesterséges szigetre építették, amelyet híd köt össze a parttal. Az igencsak borsos szállásdíj fejében fejedelmi kényelemben lehet része a szálloda lakóinak, akik akár egy mennyezetig érő óriási akvárium mellett  is megvacsorázhatnak.

 

Dubaj pálma-szigetei: Mesterséges szigetek, amik az űrből is látszanak! A város egy világszinten is egyedülálló építészeti beruházás keretében mesterséges szigeteket épít partja közelében. A három pálma alakú szigetet fotóról is élmény látni, hát akkor még élőben! Eddig a legkisebb, Dzsumeira Pálma nevű sziget készült el teljesen, szállodákat és luxusvillák sokaságát építették rá. A Dzsebel Ali és Deira Pálma szigetek jelenleg is épülnek.

 

Burdzs Kalifa: Dubajban nem nagyon kell a leg-ek után kutakodni, rögtön itt található például a világ legmagasabb épülete is. A 828 méter magas felhőkarcolót 2010 év elején adták át. Érdemes elővételben jegyet váltani, ha a világ legmagasabb kilátójából, a 148. emeleten található, 555 méter magas új látogatói teraszról szeretnénk gyönyörködni a lélegzetelállító panorámában. Innen egészen a sivatagig ellátni! Akinek megvan rá az anyagi fedezete, a kilátós gyönyörködés után megebédelhet a világ legmagasabban fekvő éttermében, a 122. emeletre épített At.mosphere-ben.

 

Dubai Mall: Nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni a világ egyik leghatalmasabb bevásárlóközpontjában, a Dubai Mallban, ahol 1200 üzlet és étterem kínálja csúcsminőségű termékeit és szolgáltatásait. A bevásárlóközpontban a vásárlás mellett (vagy helyett) a világ legnagyobb akváriuma is vár, az utazók kigyönyörködhetik magunkat a 400 cápának és rájának továbbá mintegy 30 ezer egyéb tengeri élőlénynek otthont adó gigantikus plexikádban.

 

Érdekesség

 

Dubajban, a sivatag közepén semmi sem lehetetlen, így akkor sincs gond, ha éppen síelni támadna kedve. A Mall of Emirates bevásárlóközpontban a világ legnagyobb fedett sícentruma, a 22500 négyzetméter területű Ski Dubai öt különböző nehézségű sípályával várja téli sportok szerelmeseit (összesen legfeljebb 1500-an élvezhetik a siklás örömét). A leghosszabb pálya 400 méter hosszú.

 

Számok és tények

 

Lakosainak száma: mintegy 2,2 millió

 

Területe: 440 km²

 

Pénznem: dirham (AED)

 

Időzóna: UTC +4

 

Hivatalos nyelv: arab

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Dubaj közelében

Gyakran ismételt kérdések

Dubaj 4 repülőtérrel rendelkezik: Dubaj, Dubai Al Maktoum nemzetközi, Dubai Creek vízi és Jebel Ali vízi.
A feltüntetett Gulf Air, Oman Air, transavia, Norwegian, Badr Airlines, GoAir, TUI és Azerbaijan Airlines mind rendelkezik közvetlen járattal Dubaj úti célhoz.
Dubaj repülővel való elérése tekintetében március a legolcsóbb hónap.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.