Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Lyon útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Lyon

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

22 614 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

3

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1102 kilométer

2ó 0p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Sun-Air

Lyon Saint Exupéry és Lyon Bron

2 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Lyonba

A cikkben szereplő információk 2015 júliusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk a Budapest – Lyon vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a két város között, átszállással viszont több légitársasággal is elrepülhetünk Budapestről Lyonba. Például utazhatunk az Aegean, a British Airways, a KLM, az Airfrance, a SWISS, a Vueling, a brussels airlines, a Lufthansa és a Turkish Airlines gépeivel is. Többek között utazhatunk párizsi, zürichi, bécsi, amszterdami, müncheni és frankfurti átszállással is. A sok lehetőségnek köszönhetően összességében elég rugalmasan választhatjuk ki a számunkra optimális utazási dátumot. A gépek átszállás után végül a Lyon-Saint-Exupéry Repülőtéren landolnak, ami Franciaország 3. legnagyobb reptere. Colombier – Saugnieu-ban, Lyontól mintegy 20 km-re található, délkeleti irányban.

Terminál információk

A gépünk jó eséllyel a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 2 A termináljáról indul, de az sem kizárt, hogy olyan átszállásos verziót találunk, hogy a 2 B –ről száll fel majd a gépünk. Akárhogy is, mind a kettő terminál optimális feltételeket nyújt a várakozási idő eltöltésére. A 2 B terminálon találhatunk ATM automatákat (narancssárga színű felirattal megjelölve), és pénzváltásra is van lehetőség. Élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket vehetünk a vámmentes boltban – ezzel is könnyebben megy a várakozás. Ha megéheznénk, akkor pedig ízletes olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények várnak a terminál vendéglátó egységeiben. A 2A terminál is modern és kényelmes. Itt is vannak ATM-ek, pénzváltó egységek, sőt még posta is. Vásárolgatással is jól eltölthetjük itt a várakozás idejét, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. A reform ételek hívei pedig még egészséges reform és bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

Lyon repülőterén 3 terminál üzemel. Ezek közül a 3-as az, ami a fapados légitársaságokat szolgálja ki, az egyéb járatokkal az 1-es vagy 2-es terminálra érkezhetünk. A Tram express-el 30 percen belül beérhetünk Lyon központjába a reptérről. A jegyeket online is megvásárolhatjuk, illetve az állomáson találunk jegyautomatákat is. Vonattal és busszal is könnyen bejuthatunk Lyonba, de a régió egyéb településeire is. Kényelmesebb, de drágább megoldás, ha taxival, vagy bérelt kocsival megyünk. Autóbérlés esetén praktikus megoldás a kiválasztott gépjármű típust előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy kártya formátumú személyi igazolvánnyal utazhatnak be Franciaországba, vízum nem szükséges. Lényeges, hogy indulás előtt minimum 2 órával érkezzünk ki a budapesti repülőtérre. Itt először is kezeltessük le a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan fel is szállhatunk a gépre.

Infómorzsák

Lyon éghajlata kellemes, a telek általában enyhébbek, mint Budapesten, a nyarak viszont van, hogy forróbbak. A hivatalos fizetőeszköz az euró. Óraátállítással nem kell foglalkoznunk, mivel a két város ugyanabba az időzónába esik. A hivatalos fizetőeszköz az euró.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.