Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Goa útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Goa

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

173 996 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 6125 kilométer

13ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Qatar Airways

Goa

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 decemberében aktuálisak

Közvetlen járatok nem indulnak Budapestről Goára, egy és két átszállásos utazási variációkkal azonban repülhetünk a két város között. Például foglalhatunk a Qatar Airways járataira, ekkor Katarban kell átszállnunk, ha pedig az Emirates és az Air India gépeivel utazunk, akkor Dubaj lesz az átszállás hely, az Aeroflot és az Air India légitársaságokkal utazva pedig Moszkvában. Ha a két átszállásos verziókat nézzük, akkor repülhetünk például a Brussels Airlines és a Jet Airways járataival, ekkor először Brüsszelben, majd Mumbaiban kell átszállnunk. Átszállás(ok) után végül a Goa Nemzetközi Repülőtéren (vagy másik nevén Dabolim Repülőtér) landolunk, ami Dabolim városban található, 4 km távolságra Vasco de Gamatól, és 23 km-re Margaótól.

A Brussels Airlines járatai a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 2 A termináljáról indulnak, míg a Qatar Airways, az Emirates és az Aeroflot gépei a 2 B-ről. A reptéren eltöltött várakozási idő eltöltésére mindkét terminálon kellemes lehetőségek vannak. Gyerekekkel utazóknak (de nem csak nekik) például emlékezetes reptéri program a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén lévő Kilátóterasz felfedezése, ahonnan szuper kilátás tárul elénk a közlekedő repülőgépekre. A 2 A és 2 B terminálon is böngészhetjük a világhálót, például ha van nálunk wifi vételre alkalmas eszköz (okostelefon, notebook vagy táblagép), akkor 2 órán át ingyen hazsnálhatjuk a reptér wifi hálózatát. Ha vágyunk némi gasztronómiai élményre (vagy legalábbis éhesek vagyunk), akkor a 2 A terminálon bio ételekkel, friss szendvicsekkel, levesekkel és a magyar konyha ízeivel is kényeztethetjük ízlelőbimbóinkat. A 2 B terminálon pedig sütik, saláták, bagettek, szendvicsek és pasták is szerepelnek a kínálatban.  Ha nézelődni, vásárolgatni támadna kedvünk, akkor a 2 A boltjaiban egyebek mellett szuveníreket, a zene világához kapcsolódó ajándékokat, játékokat, könyveket, ajándékokat, trendi ruhákat és fehérneműket is kapunk. A 2 B terminál vámmentes üzletében kellemes áron juthatunk hozzá többek parfümökhöz, kiegészítőkhöz, nassokhoz és szeszes italokhoz. A 2 B-n található újságosnál pedig magazinokat és napilapokat is vehetünk. Mindkét terminálon van pénzváltó és bank automata, a 2 A-n pedig egy posta is működik.

A belföldi járatok a Goa Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján landolnak, míg a nemzetközi járatok a 2-es terminálra érkeznek. A reptérről buszokkal, vonattal, taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk. A buszjáratok a közeli Vasco de Gama-ig közlekednek, és emellett a Chicalim buszmegállónál is leszállhatunk róluk. A legközelebbi vasútállomás a Dabolim állomás, ami 1 km távolságra van a reptértől. Egyébként a régió két legnagyobb vasútállomása Vasco de Gamában és Margaóban található. Taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk a repülőtérről.

A budapesti repülőtéren legalább két órával az indulás előtt javasolt megkezdeni a jegykezelést, ugyanis a reptéri ügyintézés, illetve a biztonsági ellenőrzés esetenként elhúzódhat. Indiába magyar állampolgárok útlevéllel és vízummal utazhatnak be. Fontos, hogy az útlevél a beutazástól számítva még minimum 6 hónapig érvényes legyen, és a vízum igénylésekor legalább 2 üres oldal is legyen benne. Vízumot a Budapesti Indiai Nagykövetségen lehet kérelmezni (a vízumok 90 vagy 180 napos indiai tartózkodást tesznek lehetővé).

Infómorzsák Goáról

Goa éghajlata merőben más, mint Budapesté. A trópusi monszun júniustól októberig nagyon sok csapadékkal jár, novembertől áprilisig viszont roppant kevés az eső. Budapest klasszikus 4 évszakával szemben Goán a csapadékkal ellentétben a hőmérséklet viszont meglehetősen kiegyenlített, egész évben olyan 30 Celsius fok körüli maximum átlaghőmérsékletekkel kell számolni. A hivatalos fizetőeszköz az indiai rúpia. Goa az UTC+5:30 időzónába tartozik, Így landoláskor át kell állítani az órákat – a téli időszámítás idején 4 és fél órával, a nyári időszámítás alatt pedig 3 és fél órával előre.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.