Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Colombo útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Colombo

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

159 187 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 7262 kilométer

11ó 10p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Qatar Airways

Colombo Bandaranayake, Colombo Ratmalana, Diyawanna Oya és Kelaniya

4 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Colombo vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak Budapestről Colombóba, átszállással viszont többféle utazási variáció közül is választhatunk. Repülhetünk például a Qatar Airways járataival, ebben az esetben Katar lesz az átszállás helye, míg az Emirates gépeivel Dubajban, a Turkish Airlines gépeivel pedig Isztambulban kell átszállnunk. Az Etihad Airways járataival először Berlinben, majd az Egyesült Arab Emírségekben kell átszállnunk, míg a Finnair és a SriLankan Airlines légitársaságokkal utazva pedig először Helsinki, majd Bangkok lesz az átszállás helye. A járatok a Bandaranaike Nemzetközi Repülőtéren (vagy más néven Colombo Nemzetközi Repülőtér) landolnak, ami 35 km-re terül el Colombo városától, északi irányban.

Terminál információk

Az Emirates és a Qatar Airways járatai a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 2 B termináljáról szállnak fel, míg a Turkish Airlines gépei a 2 A-ról. Akármelyikről is indul a gépünk, kellemesen tölthetjük el a járatunk indulásáig hátralévő időt. Böngészhetünk például a világhálón: ha ugyanis van nálunk táblagép, okostelefon vagy laptop, akkor a reptéri wifi hálózatra csatlakozva ingyen használhatjuk két órán át a netet. Nem csak gyerekekkel utazóknak izgalmas program a reptéri Kilátóterasza (ami a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén van), ahonnan szép kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre. Indulás előtt egy kis ügyintézés is beleférhet még az időnkbe, mivel mindkét terminálon vannak pénzfelvevő automaták és pénzváltó is. A 2 A terminálon egy postát is találunk. Ha megéheznénk, akkor a 2 B kínálatában ízletes tésztaételeket és pizzákat is találunk az étlapon, a 2 A terminálon pedig egészséges, bio finomságok is szerepelnek a vendéglátóegységek repertoárjában. Mindkét terminálon shoppingolhatunk is egy jót: a duty free shopot a 2 B terminálon találjuk, itt kedvező áron kapunk élelmiszereket, kozmetikumokat és szuveníreket. A 2 A-n pedig újságárust, ruhaboltokat és játékboltot is találunk.

Átszállás után Colombo nemzetközi repülőterén landolunk. A nemzetközi járatok az 1-es terminálra érkeznek, ahonnan többféleképp bejuthatunk a mintegy 35 km-re található Colombo városba. Például a terminál épületétől mintegy negyedóránként indulnak buszjáratok, amelyekkel kb. 30 perc alatt juthatunk be a városba, a központi buszpályaudvarhoz. Innen pedig könnyen elérhetjük a város egyéb pontjait tömegközlekedéssel. Emellett taxival is továbbutazhatunk.

Hasznos információk

A budapesti repülőtérre javasolt legalább 2 órával a gép indulása előtt kiérkezni – hogy akkor se induljon rohanással az utazás, ha esetleg a jegykezelés, a poggyászfeladás és a kézi poggyász átvizsgálása elhúzódna. Magyar állampolgárok az országba történő belépéstől számított még minimum fél évig érvényes útlevéllel utazhatnak be Sri Lankára. Turista vagy üzleti célú beutazás 30 napos vízummal lehetséges, amit az Elektronikus Utazási Felhatalmazási Rendszerben online lehet megigényelni, majd a colombói reptéren kell átvenni.

Infómorzsák Colombóról

Colombo trópusi éghajlatú város, mintegy 26-30 Celsius fokos átlaghőmérséklettel. Egész évben körülbelül hasonló a hőmérséklet, viszont nyaranta több csapadék esik, mint a novembertől februárig tartó száraz időszakban. A tengervíz egész évben kellemes, fürdőzésre alkalmas. A hivatalos fizetőeszköz a rúpia.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.