Térkép

Járatok - Chicago

Az Illinois államban fekvő Chicago égbenyúló felhőkarcolóival egy modern metropolisz képét vetíti az utazók elé, közelebbről szemlélve pedig a történelem ezeréves titkai, a természet szépségei és az önfeledt szórakozás is előbukkan a nagyváros repertoárjából. A Michigan-tó homokos strandjai és a Grant Park zöldellő világa természetközeli élmény ad az utazóknak, a múzeumok sokasága pedig ezeréves titkokat is felfed. A gyerekek örömére Chicago-ban van a világ legjobb állapotában fennmaradt T. Rex csontváza, a híres Shedd Akváriumban pedig akár egy igazi cápaetetésen is részt vehetnek. A shoppingolás szerelmesei a Magnificant Mile sugárúton bukkanhatnak stílusos ruhakölteményekre, kozmetikai cikkekre és egyéb kincsekre.

 

Látnivalók

 

John Hancock Center: a látogatók igazi rálátást kapnak Chicagóra a 100 emeletes, 344 méter magas felhőkarcolóból – közvetlenül a 94. emeleten található kilátóból, közvetve pedig a várost bemutató kiállításból, aminek szintén a Big Johnként is gyakran említett felhőkarcoló ad otthont. A kilátóból térképek segítségével lehet egy különleges perspektívából felfedezni a város ismertebb és rejtett szépségeit. A John Hancock Center 44. emeletén van az Egyesült Államok legmagasabban fekvő medencéje.

 

Michigan-tó: napfürdőzők sokasága a homokos strandon, strandröplabda pályák, a háttérben pedig az égig érő felhőkarcolók lehengerlő látványa – ezt a különleges élményt adják Chicago strandjai, amelyek a Michigan-tó partján találhatók. Ez a világ 5. legnagyobb kiterjedésű tava a maga közel 58 ezer négyzetkilométerével, és 2633 km hosszan húzódó partjával. A 85 méter átlagos vízmélységű tó a melegebb hónapokban remekül alkalmas a fürdésre. Chicago legkedveltebb strandja talán a North Avenue Beach, ami a jól szervezett vízi mentő csapatnak hála a legbiztonságosabb is.

 

Magnificant Mile: Chicago világhírű sugárútja, ahol magasodó felhőkarcolók sokasága között szerezhetnek különleges élményeket a turisták. A csúcsgasztronómia remekeit sorakoztató éttermek, a világmárkák üzletei és a kisebb butikok is izgalmas terepet adnak a nézelődésre és a vásárlásra. Összesen több mint 460 üzlet, 275 étterem és 60 hotel kínálja kényeztető élményeit a sugárút felfedezőinek.

 

John G. Shedd Akvárium: Szemtől szembe egy belugával (vagy más néven fehér delfinnel)? Részt venni egy igazi cápaetetésen? Összehaverkodni a pingvinekkel? A Shedd Akváriumban mindez lehetséges, de a különleges extra programok mellett is sok érdekességgel várja látogatóit a világ egyik legnagyobb beltéri akváriuma. Mintegy 32 ezer állat látható itt – de ha minden egyes korallt és polipocskát is beleszámítunk, akkor ez a szám az 1 milliót is elérheti. A halak mellett többek között teknősöket, vidrákat, fókákat, aprócska majmokat, delfineket, madarakat és békákat vehetnek szemügyre itt a látogatók.

 

Field Museum: Chicago természettudományi múzeumát a legkisebbek is imádják: itt látható ugyanis Sue, a világ legjobb állapotban fennmaradt Tyrannosaurus Rex csontváza. A gigantikus őslény csontjainak 90%-a megvan, és egy teljes egészként kiállítva csodálhatja meg a nagyközönség a 12,3 méter hosszú és 4 méter magam T. Rexet. Emellett izgalmas kiállítások keretében a látogatók megismerkedhetnek Afrika hírhedt emberevő oroszlánjainak titkaival és a múmiák világával is.

 

Érdekességek

 

A város neve onnan ered, hogy az egykor a környéken élő potawatomi indiánok a mocsaras területeket „Checagou”-nak hívták, ami fokhagymát jelent. Az európai telepesek ezt az elnevezést vették át.

 

Chicago-ból indul a híres 66-os út, amely a világ egyik leghíresebb országútja. 8 államon halad keresztül, közel 4000 km-en át.

 

Számok és tények

 

Pénznem: amerikai dollár

 

Hivatalos nyelv: angol

 

Időzóna: UTC -6

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Chicago közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.