Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z New York - London útvonalon!

járatinformációk innen: New York ide: London

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

68 195 Ft

Közvetlen légitársaságok

15

Járatok a héten

231

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 5566 kilométer

6ó 30p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

British Airways

London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton és egyéb

6 repülőtér

Repülőjáratok New Yorkból Londonba

A cikkben szereplő információk 2015 októberében aktuálisak biztosan

Járat információk a New York - London vonalon

Népszerű légi útvonalról van szó, így nem meglepő, hogy több légitársasággal is eljuthatunk New Yorkból a brit fővárosba. Utazhatunk például a Norwegian légitársaság járataival, amelyek a John F Kennedy repülőtérről szállnak fel, és London Gatwick repülőterén landolnak. Ugyanezen repülőtérről több közvetlen járattal elrepülhetünk London Heathrow repterére: például a Kuwait Airways, az Iberia, a Finnair, az US Airways, az American Airlines, a Virgin Atlantic és a Delta. New York Newark Liberty repülőteréről pedig például az Austrian Airlines és a Lufthansa légitársasággal juthatunk el London Heathrow repterére. Sokféle átszállásos utazási variáció is létezik a New York – London vonalon, például az Alitalia, a Swiss, a TAP Portugal, az Air Berlin, az Aer Lingus és a Turkish Airlines légitársaság járataival is utazhatunk így.

Terminál információk

Általában az adott légitársaságtól függ, hogy a Kennedy repülőtér mely termináljáról indul a gépünk. Például a Kuwait Airways gépei a 4-es terminált használják, az Iberia járatai a 7-est, a Finnair és az American Airlines járatai pedig a 8-ast. Mindegyik terminálról 30 percre rácsatlakozhatunk a reptér wifi hálózatára saját eszközeinkkel. Mindegyik terminál bővelkedik a vásárlási és étkezési lehetőségekben is. A 4-es terminálon vehetünk például gyorsételeket, péksüteményeket, tengeri herkentyűket, csokoládékat, donut fánkokat, grill ételeket, kávé- és teakülönlegességeket, az üzletekben pedig többek között ruhákat, ékszereket, bizsukat, fehérneműket és szuveníreket találunk. A 8-as terminálon sem kell éheznünk, sok más mellett pizzák, édességek, hamburgerek, steak-ek és fánkok szerepelnek a vendéglátóegységek kínálatában, és az igényes boltok sokasága mellett duty free shopot is találhatunk a terminálon.

A gépek többsége London Heathrow repülőterén landol. A Kuwait Airways gépei jellemzően a 4-es terminált használják, az Iberia és az American Airlines gépek az 5-öst, a Finnair gépek pedig a 3-ast. A reptér méretéből fakadóan nem csoda, hogy nincs az összes terminál barátságos távolságra egymástól, viszont jól megoldott a közlekedés közöttük. Az 1-es, 2-es és 3-as terminál közel van egymáshoz, így gyalog közlekedhetünk. A 4-es és 5-ös terminálhoz pedig a Heathrow Express vonatokkal vagy buszokkal juthatunk el ingyenesen (de a buszokon ne felejtsük el jelezni a sofőrnek, hogy csak a másik terminálig utazunk). A reptérről vonattal, busszal, bérelt autóval és taxival is bejuthatunk London városközpontjába.

Hasznos információk

Fontos, hogy a repülő indulása előtt mintegy 2 órával legyünk kint a repülőtéren, hogy ha a reptéri ügyintézés elhúzódna, akkor se fejvesztett rohanással kezdődjön az utazás. A hazautazás napjáig érvényes útlevél vagy személyi igazolvány birtokában utazhatunk be az Egyesült Királyságba. Fontos tisztában lennünk vele, hogy a régebbi típusú, könyv alakú személyi igazolványt nem minden légitársaság fogadja el. Így ha ilyennel rendelkezünk, akkor érdemes az útlevelet kiváltani a biztonság kedvéért.

Infómorzsák Londonról

Londonba érkezve első dolgunk legyen az óraátállítás – sok laptop és okostelefon azonban ezt már önállóan megoldja. Ha autót bérlünk, akkor számítsunk rá, hogy kell egy idő, amíg megszokjuk a baloldali közlekedést. Az időjárás Londonban változékony, és a nyarak általában hűvösek. Londonban gyakran van, hogy egész nap szemerkél az eső.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.