Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z London - Montreal útvonalon!

járatinformációk innen: London ide: Montreal

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

104 934 Ft

Közvetlen légitársaságok

6

Járatok a héten

15

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 5238 kilométer

7ó 0p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Air Canada

Montreal P Trudeau Intl, Montreal Saint Hubert és Montreal Mirabel

3 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Montreal 3 repülőtérrel rendelkezik: Montreal P Trudeau Intl, Montreal Saint Hubert és Montreal Mirabel.
A Skyscanneren London indulású, Montreal úti célú járatra talált legjobb ár 104 934 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
7ó 0p az átlagos repülési idő London indulással, Montreal úti célig.
6 légitársaság van, melynek London indulással közvetlen járata van Montreal úti célhoz.
Heti 15, London indulású járat van Montreal úti célhoz január hónapban.

Repülőjáratok Londonból Montréalba

A cikkben szereplő információk 2016 márciusában aktuálisak biztosan

 

Népszerű légi útvonalról van szó, ahol több légitársaság közvetlen járataival is utazhatunk. Például a  British Airways, a Finnair, a Lufthansa, az Iberia, az Air Canada és az Air India gépeivel is eljuthatunk átszállás nélkül Londonból Montréalba. Ezek a járatok a londoni Heathrow reptérről szállnak fel, és a Montréal-Pierre Elliott Trudeau Nemzetközi Repülőtéren landolnak, ami mintegy 20 km távolságra terül el Montréal városközpontjától. Több átszállásos utazási kombináció is létezik. Például a KLM járataival (amelyek a Heathrow és London City repterekről is indulnak), Amszterdamban kell átszállni. Az Air Transat járatai a Gatwick-ről indulnak, az átszállás helye pedig Toronto. Az Air France gépekkel Párizsban, a Virgin Atlantic járataival általában New Yorkban, a Lufhthansa gépeivel pedig Frankfurtban vagy Münchenben kell átszállni.

 

Adott légitársaságtól függ, hogy a gépek a Heathrow mely termináljáról indulnak Montréalba. Például a British Airways és a Finnair járatai jellemzően az 5-ösről, a Lufthansa, Air India és az Air Canada gépek pedig a 2-esről szállnak fel. Egyik terminálon sem kell unatkozni a repülőgép indulásáig. Netfüggőknek például örömteli hír, hogy az egyébként ingyenesen elérhető reptéri wifire csatlakozva tervezgethetik az utazást, vagy böngészgethetnek kedvükre, és igény szerint gyorsabb internetet is vásárolhatnak. Ha nincs nálunk wifi jelvételre alkalmas eszköz (bár ugye kinél ne lenne manapság), akkor mindegyik terminálon találunk számítógépeket. Az 5-ös terminálon különféle wellness és spa kezelések segíthetnek belazulni az utazás előtt. A terminálokon shopping és gasztronómiai élményeket is begyűjthetünk. Az 5-ös terminálon több üzletet találunk, de mindkét terminálon vásárolhatunk ruhákat, utazási kellékeket, kozmetikumokat, ékszereket, cipőket, táskákat, elektronikai cikkeket és játékokat. Egyes KLM járatok a jóval minibb London City repülőtérről szállnak fel, ahol azért szintén elég jól el lehet ütni az időt. A terminál üzleteiben például ékszereket, utazási kellékeket, könyveket, szeszes italokat, ruhákat, édességeket, kiegészítőket, kozmetikumokat, könyveket és magazinokat is vehetünk, és étkezésre is van némi lehetőség.

 

A járatok a Montréal-Pierre Elliott Trudeau Nemzetközi Repülőtérre érkeznek, a KLM járatai például az A terminálra, az Air Transat gépek pedig az A-ra vagy a C-re. A reptérről többféle módon is bejuthatunk Portlandbe, például 4 buszjárat is közlekedik: a 204-es járatszámú busz a hét minden napján indul, a 209-es hétköznapokon, és emellett 2 éjszakai buszjárat is van. Emellett taxikkal és bérelt autóval is megoldható a transzfer. Autóbérlés esetén praktikus megoldás előre, a neten keresztül kocsit foglalni. A tervek szerint 2021-től reptéri vasútállomás is az utasok rendelkezésére áll majd.

 

Magyar állampolgárként érvényes útlevéllel lehet beutazni Kanadába. A maximum 90 napos tartózkodás esetén vízum nem szükséges.

 

Infómorzsák Montrealról

A hivatalos pénznem a kanadai dollár. Az árak magasabbak a Budapesten megszokottnál, így fontos, hogy legyen nálunk megfelelő anyagi fedezet. A város éghajlata – noha más hatások is érvényesek rá – alapvetően kontinentális. Meglehetősen csapadékos, évente 900 mm eső esik, és a havazás is gyakori. Nyáron körülbelül 25 Celsius fokig emelkedik a hőmérséklet, télen nem ritka a mínusz 10-15 Celsius fok sem.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.