Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Chisinau útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Chisinau

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

47 373 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 735 kilométer

2ó 50p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Turkish Airlines

Chisinau

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Chisinauba

A cikkben szereplő információk 2015 októberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Chisinau vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a két város között, viszont átszállással többféle verzióban is eljuthatunk a magyar fővárosból Chisinauba. Utazhatunk például a Lufthansával, ekkor Münchenben kell átszállnunk, ha pedig a Turkish Airlines gépeivel utazunk, akkor Isztambulban. A Lufthansa és az Air Moldova légitársaságokkal utazva az átszállás helye Frankfurt lesz, az Aeroflot járatokkal Moszkva, az Austrian Airlines-al pedig Bécs. Két átszállásos utazási variációk is léteznek. Ilyen például, ha az Air Berlin és az Ural Airlines légitársaságokkal utazva először Berlinben, majd pedig Moszkvában szállunk át; vagy ha a Belavia és az Ukraine International járataival először Minszkben, majd Kijevben. A gépek átszállás után Chisinau repülőterére érkeznek, ami Moldova legfontosabb repülőtere, és mintegy 12 km távolságra terül el Chisinau belvárosától.

Terminál információk

A járatok a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről indulnak. A Lufthansa, az Austrian Airlines és a Turkish Airlines gépei a 2 A terminálról indulnak, míg az Aeroflot, a Belavia és az Air Berlin járatai a 2 B-ről. A terminálokon egyáltalán nem kell, hogy unalmasak legyenek a várakozás percei: ügyintézésre, étkezésre és vásárlásra is bőven van lehetőség. Akkor sincs gond, ha inkább csak a neten lógnánk. Ha van nálunk ugyanis okostelefon, notebook vagy táblagép, akkor két órán át ingyenesen rácsatlakozhatunk a repülőtér wifi hálózatára. A 2 A terminálon posta is üzemel, és mindkét terminálon találunk ATM automatákat és pénzváltót. A 2 B terminálon a vámmentes üzletben többek között édességeket, delikát élelmiszereket, kozmetikumokat és parfümöket kaphatunk kedvező áron, míg a 2 A terminál boltjaiban főleg ruhákat, játékokat és magazinokat vásárolhatunk. A 2 A terminálon árult ételek között még bio ételeket és italokat is találunk, a 2 B terminálon pedig pizzák, tésztaételek, sütik és szendvicsek között is válogathatunk.

A járatok Chisinau nemzetközi repülőterén landolnak, ahonnan többféleképp is bejuthatunk a városközpontba. Utazhatunk például az ’A’ Express buszjáratokkal, amelynek végállomása a Dimitrie Cantemir Sg, de a város egyéb főbb csomópontjainál is megáll. Ezek a járatok reggel 7 és este 7 között közlekednek. Utazhatunk a 165-ös járatszámú minibusz taxival is, ami gyakrabban közlekedik, végállomása pedig az Ismail Rd. Emellett taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk a reptérről.

Hasznos információk

A budapesti reptérre úgy jó 2 órával a gép indulása előtt érkezzünk ki. A reptéri ügyintézés ugyanis elhúzódhat – viszont, ha időben érkezünk, úgy elkerülhetjük, hogy fejvesztett rohanással induljon az utazásunk. Magyar állampolgárok úti okmányként elsősorban az útlevelüket használhatják, viszont 180 nap alatt legfeljebb 90 napos tartózkodáshoz a kártya formátumú, elektronikus adatbeolvasásra alkalmas személyi is megfelel, ha az legalább 90 napig érvényes. A régi típusú személyi igazolványokat a helyi hatóságok nem fogadják el!

Infómorzsák Chisinauról

A város éghajlata mérsékelt kontinentális – hideg téllel, amikor a havazás sem ritka, és meleg, csapadékos nyárral. Az átlagos maximum-hőmérséklet nyaranta 25-27 Celsius fok, telente 1-3 Celsius fok. A hivatalos fizetőeszköz a moldován lej.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.