Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Johannesburg OR Tambo Intl útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Johannesburg OR Tambo Intl

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

136 011 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 8239 kilométer

13ó 0p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Johannesburg OR Tambo Intl

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2016 augusztusában aktuálisak biztosan

Nem a leggyakrabban repült légi útvonalról van szó, így nem meglepő, hogy csak átszállással repülhetünk el Budapestről Johannesburg O.R. Tambo repülőterére. Átszállással viszont többféle légitársaság gépeivel is repülhetünk. Például az Egyptair járataival Kairóban kell átszállnunk, míg a Qatar Airways járatokkal Katarban, az Emirates-el Dubajban, a Turkish Airlines járataival Isztambulban, a KLM-el Amszterdamban, a Swiss-el pedig Zürichben lesz az átszállás helye. Többféle két átszállásos utazási kombináció is létezik. Összességében napi szinten tucatnyi utazási kombináció közül választhatunk. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállnak fel, és átszállás után a johannesburgi O.R. Tambo repülőterén szállnak le. Ez Afrika legnagyobb utasforgalmú reptere.

A járatok légitársaságtól függően a Liszt Ferenc repülőtér 2A vagy 2B termináljáról indulnak. Például a KLM és a Swiss gépei a 2 A-ról szállnak fel, az Egyptair járatai pedig a 2 B-ről. Bárhonnan is indul a járatunk, mindegyik terminál jó lehetőségeket kínál a várakozási időnk eltöltéséhez. A reptéri wifi hálózatra csatlakozva böngészhetjük a világhálót. Gyermekekkel utazóknak pedig kellemes reptéri program lehet a Kilátóterasz felkeresése, ahonnan jó kilátás nyílik a kifutópályákon közlekedő repülőgépekre A 2A terminálon vannak ATM-ek, pénzváltók, sőt még egy posta is, így indulás előtt beleférhet némi ügyintézés. Vásárlással is elüthetjük itt az időt, például játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. A reform étrend hívei pedig még egészséges bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben. A 2 B terminálon is találhatunk pénzfelvevő automatát (narancsszínű feliratokkal megjelölve) és pénzváltót is. Ha vásárolni szeretnénk, akkor ezen a terminálon különleges élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket kedvező áron vehetünk a vámmentes üzletben. Ha korgó gyomrunk számára keresünk megoldást, akkor pedig finom olasz pizzák és pasták, baguettek, szendvicsek és sütik várnak a terminál vendéglátó egységeiben.

Átszállás után jellemzően a johannesburgi O.R. Tambo repülőterének A terminálján landolunk. A reptér A és B terminálja között van egy tranzit terminál, itt találjuk a Gautrain vasútállomást, ami összeköti a repteret a Sandton üzleti negyeddel. Johannesburgba vonattal mintegy 1,5 óra alatt juthatunk el. Öt városi buszjárat is útba ejti a repteret, ezekkel is továbbutazhatunk. Ezek viszont csak reggelente és esténként közlekednek. Az autóbérlés is reális opció, több autókölcsönző is működtet átvételi pontot a reptéren. Praktikus megoldás a kiszemelt jármű típust előre, a neten keresztül lefoglalni. A Skyscanner oldalán mindezt bármiféle plusz költségek nélkül megteheti.

A repülőgép felszállása előtt mintegy 2 órával legyünk a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, ha mellőznénk a nagy rohanást! Itt először is kezeltessük le a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan beszállhatunk a gépbe. Magyar állampolgárok legfeljebb 30 napot tölthetnek el Dél-Afrikában vízummentesen. Fontos, hogy az útlevél a hazautazástól számított minimum 30 napig még érvényes legyen.

Infómorzsák Johannesburgról

Budapest az UTC +1 időzónához tartozik, Johannesburg pedig az UTC +2-be, így landoláskor 1 órával kell előre állítani az órákat. Ugyanakkor a nyári időszámítás idején Budapesten is az UTC +2 van érvényben, így ilyenkor nincs időeltolódás a két város között. Johannesburg éghajlata mérsékelten meleg szubtrópusi.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.