Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Harkiv útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Harkiv

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

45 408 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1280 kilométer

3ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ukraine International

Harkiv

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 decemberében aktuálisak

Nem indulnak közvetlen járatok a két város között, átszállással viszont többféle utazási verzió is foglalható. Például, ha a Pegasus Airlines gépeivel repülünk, akkor Moszkvában kell átszállnunk; a Belavia légitársaságot választva pedig Minszkben. Egy átszállásos utazásra nincs minden nap lehetőségünk, a két átszállásos utazási variációk között viszont jobban válogathatunk. Utazhatunk például a Czech Airlines és a Belavia gépeivel, ekkor először Prágában, majd Minszkben lesz az átszállás helye, míg ha az Aeroflottal és a Belaviával utazunk, akkor moszkvai átszállást követi a minszki.

A Pegasus Airlines, az Aeroflot és a Belavia gépei a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 B termináljáról szállnak fel, míg a Czech Airlines járatai a 2 A-ról. Akármelyik terminálról is indul a gépünk, kellemesen eltölthetjük a gép felszállásáig hátralévő időt. Az internetről sem kell lemondanunk – akkor sem, ha nincs mobilnetünk. Ugyanis a 2 A és 2 B terminálon 2 órán át ingyen használhatjuk a reptér wifi hálózatát, ha van nálunk wifi jelvételre alkalmas eszköz. Emlékezetes reptéri program lehet a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén lévő Kilátóterasz felkeresése is, innen szuper kilátás tárul elénk a közlekedő repülőgépekre. Ha megéheznénk utazás előtt, akkor a 2 A terminálon bio finomságokkal, friss szendvicsekkel, levesekkel és a magyar konyha ízeivel is jutalmazhatjuk ízlelőbimbóinkat. A 2 B terminál vendéglátó egységeiben pedig sütik, saláták, bagettek, szendvicsek és tésztafélék is szerepelnek a kínálatban. A 2 A boltjaiban például szuveníreket, a zene világához kapcsolódó ajándékokat, játékokat, könyveket, ajándékokat, divatos ruhákat és fehérneműket is vehetünk. A 2 B terminál vámmentes üzletében pedig jó áron juthatunk hozzá parfümökhöz, kiegészítőkhöz, finomságokhoz és szeszes italokhoz. A 2 B-n található újságosnál pedig magazinokat és napilapokat is vehetünk. Mindkét terminálon van módunk némi ügyintézésre, ugyanis a 2 A-n és 2 B-n is van pénzváltó és bank automata, a 2 A-n pedig egy posta is működik.

Átszállás után gépünk a Kharkiv Nemzetközi Repülőtéren landol, ami Kharkiv városban terül el, délkeleti irányban a városközponttól, a Kominternivskyi kerületben. A repülőtérről többféleképp is továbbutazhatunk. Például a 115 és 119 járatszámú buszokkal eljuthatunk a város metróhálózatáig, a minibuszokkal pedig az Akademika Barabashova metrómegállóig utazhatunk. De egy trolira is felszállhatunk, a 3-as járattal a Zirka moziig mehetünk. Taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk a reptérről. Autóbérlés esetén praktikus megoldás a kiszemelt jármű típust előre, a neten keresztül lefoglalni.

A repülőgép felszállása úgy jó 2 órával már legyünk kint a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, ha szeretnénk biztosan elkerülni, hogy rohanással indítsuk az utazásunkat! A becsekkolás után adjuk fel a poggyászt. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan beszállhatunk a gépbe. Magyar állampolgárként a megfelelő úti okmány az útlevél, vízum nem szükséges. Fontos, hogy az útlevél még a hazaút időpontjában is érvényes legyen!

Infómorzsák Kharkivról

Landoláskor az időzóna különbségek miatt ne felejtsük el 1 órával előrébb állítani az órákat (a téli és a nyári időszámítás idején is ugyanennyi a különbség)! Az ország hivatalos fizetőeszköze a hrivnya. Kharkiv a nedves kontinentális éghajlat alá tartozik, így az évszakok váltakozása hasonló, mint Budapesten. A telek hidegek és gyakran havazik, nyaranta pedig nem ritka a forróság.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.