Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Harkiv útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Harkiv

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

43 570 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1280 kilométer

3ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ukraine International

Harkiv

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Harkiv csak egy repülőtérrel rendelkezik: Harkiv.
A Skyscanneren Budapest indulású, Harkiv úti célú járatra talált legjobb ár 43 570 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
3ó 40p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Harkiv úti célig.
Nincs légitársaság, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Harkiv úti célhoz.
Nincsenek Budapest indulással Harkiv úti célba tartó járatok július hónapban.

A cikkben szereplő információk 2015 decemberében aktuálisak

Nem indulnak közvetlen járatok a két város között, átszállással viszont többféle utazási verzió is foglalható. Például, ha a Pegasus Airlines gépeivel repülünk, akkor Moszkvában kell átszállnunk; a Belavia légitársaságot választva pedig Minszkben. Egy átszállásos utazásra nincs minden nap lehetőségünk, a két átszállásos utazási variációk között viszont jobban válogathatunk. Utazhatunk például a Czech Airlines és a Belavia gépeivel, ekkor először Prágában, majd Minszkben lesz az átszállás helye, míg ha az Aeroflottal és a Belaviával utazunk, akkor moszkvai átszállást követi a minszki.

A Pegasus Airlines, az Aeroflot és a Belavia gépei a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 B termináljáról szállnak fel, míg a Czech Airlines járatai a 2 A-ról. Akármelyik terminálról is indul a gépünk, kellemesen eltölthetjük a gép felszállásáig hátralévő időt. Az internetről sem kell lemondanunk – akkor sem, ha nincs mobilnetünk. Ugyanis a 2 A és 2 B terminálon 2 órán át ingyen használhatjuk a reptér wifi hálózatát, ha van nálunk wifi jelvételre alkalmas eszköz. Emlékezetes reptéri program lehet a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén lévő Kilátóterasz felkeresése is, innen szuper kilátás tárul elénk a közlekedő repülőgépekre. Ha megéheznénk utazás előtt, akkor a 2 A terminálon bio finomságokkal, friss szendvicsekkel, levesekkel és a magyar konyha ízeivel is jutalmazhatjuk ízlelőbimbóinkat. A 2 B terminál vendéglátó egységeiben pedig sütik, saláták, bagettek, szendvicsek és tésztafélék is szerepelnek a kínálatban. A 2 A boltjaiban például szuveníreket, a zene világához kapcsolódó ajándékokat, játékokat, könyveket, ajándékokat, divatos ruhákat és fehérneműket is vehetünk. A 2 B terminál vámmentes üzletében pedig jó áron juthatunk hozzá parfümökhöz, kiegészítőkhöz, finomságokhoz és szeszes italokhoz. A 2 B-n található újságosnál pedig magazinokat és napilapokat is vehetünk. Mindkét terminálon van módunk némi ügyintézésre, ugyanis a 2 A-n és 2 B-n is van pénzváltó és bank automata, a 2 A-n pedig egy posta is működik.

Átszállás után gépünk a Kharkiv Nemzetközi Repülőtéren landol, ami Kharkiv városban terül el, délkeleti irányban a városközponttól, a Kominternivskyi kerületben. A repülőtérről többféleképp is továbbutazhatunk. Például a 115 és 119 járatszámú buszokkal eljuthatunk a város metróhálózatáig, a minibuszokkal pedig az Akademika Barabashova metrómegállóig utazhatunk. De egy trolira is felszállhatunk, a 3-as járattal a Zirka moziig mehetünk. Taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk a reptérről. Autóbérlés esetén praktikus megoldás a kiszemelt jármű típust előre, a neten keresztül lefoglalni.

A repülőgép felszállása úgy jó 2 órával már legyünk kint a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, ha szeretnénk biztosan elkerülni, hogy rohanással indítsuk az utazásunkat! A becsekkolás után adjuk fel a poggyászt. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan beszállhatunk a gépbe. Magyar állampolgárként a megfelelő úti okmány az útlevél, vízum nem szükséges. Fontos, hogy az útlevél még a hazaút időpontjában is érvényes legyen!

Infómorzsák Kharkivról

Landoláskor az időzóna különbségek miatt ne felejtsük el 1 órával előrébb állítani az órákat (a téli és a nyári időszámítás idején is ugyanennyi a különbség)! Az ország hivatalos fizetőeszköze a hrivnya. Kharkiv a nedves kontinentális éghajlat alá tartozik, így az évszakok váltakozása hasonló, mint Budapesten. A telek hidegek és gyakran havazik, nyaranta pedig nem ritka a forróság.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.