Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Jereván útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Jereván

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 2166 kilométer

5ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Aeroflot

Jereván

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Jerevánba

A cikkben szereplő információk 2016 májusában aktuálisak biztosan

Nem indulnak közvetlen járatok Budapestről Jerevánba, átszállással viszont többféle utazási kombináció is foglalható. Például az Austrian Airlines légitársaság gépeivel az átszállás helye Bécs, az Aeroflot járataival Moszkva, a LOT gépeivel Varsó, az Emirates és a flydubai járataival Dubaj, a Turkish Airlines és az Atlasglobal gépeivel pedig Isztambul. Többféle két átszállásos utazási kombináció is foglalható. Az airBaltic és az UTair gépeivel például Rigában, majd Moszkvában, a Belavia és az S7 Airlines járataival pedig Minszkben, majd Moszkvában kell átszállni. Napi szinten tucatnyi utazási variáció foglalható. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállnak fel, majd átszállás után a Zvartnots nemzetközi repülőtéren landolnak, ami mintegy 12 km távolságra található Jerevántól, nyugatra.

A repülőgépek a Liszt Ferenc repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról indulnak. Például az Aeroflot és az Emirates járatai jellemzően a 2 B-ről indulnak, míg az Austrian Airlines és a LOT gépek a 2 A-ról. Mindkét terminálon beiktathatunk egy kis last minute ügyintézést a felszállás előtt: pénzváltót és ATM automatát mindegyik terminálon találunk, a 2 A-n pedig egy posta is működik. Ha valami extrább élményre vágynánk, akkor keressük fel a reptér Kilátóteraszát (a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén találjuk), ahonnan szép kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre. A gyerekeknek pláne nagy élményt adhat. Ha vágyunk egy kis gasztro élményre, akkor a 2 A-n működő kávézókban a jóféle kávék mellett teákat és szendvicseket is kapunk, az érkezési csarnokban működő vendéglátó egységben pedig bio és helyi termékeket, autentikus ízeket is találunk. A 2 B terminálon több étterem is van. Pizzákat, vagy a saját ízlésünknek megfelelően, frissen elkészített tésztaételt is fogyaszthatunk. Emellett helyben sütött, friss alapanyagokkal megtömött baguett szendvicseket, süteményeket és salátákat is találunk az éttermek kínálatában. Indulás előtt vásárolgathatunk is egyet. A 2 A shopjaiban ajándékokat, játékokat, könyveket, ruhákat és fehérneműket is találunk. A 2 B terminál vámmentes üzletében jó áron kapunk parfümöt, kiegészítőket, édességeket, borokat. A 2 B-n egy lapárus is működik, itt magazinokat és napilapokat is vásárolhatunk.

Átszállás után a Zvartnots nemzetközi repülőtéren landolunk. Innen továbbutazhatunk például busszal. A 201-es számú járat a reptérről Jerevánig közlekedik, a Sayat-Nova útkereszteződésnél és a Mashots utcánál is van megállója. A 108-as számú járattal szintén bejuthatunk Jereván központjába. Taxival is továbbutazhatunk a reptérről.

Magyar állampolgároknak nem kell vízum az Örményországba történő beutazáshoz, ennek feltétele mindössze a tartózkodás időtartamában érvényes útlevél.

Infómorzsák Jerevánról

Budapest az UTC +1 időzónába tartozik, Jereván pedig az UTC +4-be, így landoláskor 3 órával kell előrébb állítani az órákat. Magyarország viszont a nyári időszámítás idején az UTC + 2 zónához tartozik, így ilyenkor csak 2 óra az időeltolódás! Jereván éghajlata kontinentális jellegű, meleg száraz nyarakkal és rövid telekkel.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.