Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Clermont-Ferrand útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Clermont-Ferrand

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

58 806 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1239 kilométer

4ó 20p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Air France

Clermont-Ferrand

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Clermont-Ferrand csak egy repülőtérrel rendelkezik: Clermont-Ferrand.
A Skyscanneren Budapest indulású, Clermont-Ferrand úti célú járatra talált legjobb ár 58 806 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
4ó 20p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Clermont-Ferrand úti célig.
Nincs légitársaság, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Clermont-Ferrand úti célhoz.
Nincsenek Budapest indulással Clermont-Ferrand úti célba tartó járatok július hónapban.

A cikkben szereplő információk 2016 januárjában aktuálisak

Nem indulnak közvetlen járatok Budapest és Clermont – Ferrand között, átszállással viszont többféleképp is utazhatunk a két város között. Az Air France járataival utazva Párizsban, míg a KLM gépeivel Amszterdamban kell átszállnunk. Ha a két átszállásos utazási kombinációkat is nézzük, akkor az Eurowings, az Air Berlin, az Austrian Airlines, a Czech Airlines és a Swiss gépeivel is. A repülőgépek a Clermont – Ferrand Auvergne Repülőtéren landolnak, ami mintegy 7 km távolságra terül el Clermont –Ferrand várostól, keleti irányban.

Járatunk az adott légitársaságtól függően a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról is indulhat. Például az Air France és a KLM járatai a 2 A-ról szállnak fel, míg az Air Berlin és az Eurowings gépek a 2 B-ről. Mindkét terminálon adott a lehetőség, hogy kellemesen teljen el a várakozási idő. Például kellemes reptéri program a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén található Kilátóterasz felkeresése, ahonnét remek kilátás tárul a közlekedő repülőgépekre. A 2 A és 2 B terminálon is internetezhetünk – például, ha van nálunk okostelefon, notebook vagy táblagép, akkor 2 órán át ingyenesen használhatjuk a repülőtér wifi hálózatát. 2 A terminál vendéglátó egységeiben bio ételekkel, friss szendvicsekkel, levesekkel és a magyar konyha ízeivel is kényeztethetjük ízlelőbimbóinkat, ha éppen megéheznénk. A 2 B terminálon pedig sütemények, saláták, szendvicsek és pasták is szerepelnek az étlapokon.  Ha shoppingolni támadna kedvünk, akkor a 2 A üzleteiben egyebek mellett szuveníreket, a zene világához kapcsolódó ajándékokat, játékokat, könyveket, ajándékokat, trendi ruhákat és fehérneműket is kapunk. A 2 B terminál vámmentes boltjában jó áron juthatunk hozzá többek parfümökhöz, kiegészítőkhöz, nasikhoz és alkoholos italokhoz is. A 2 B-n található újságosnál pedig magazinokat és napilapokat is vehetünk. Mindkét terminálon van pénzváltó és bank automata, a 2 A-n pedig egy posta is működik.

Átszállás után a Clermont – Ferrand Auvergne Repülőtér utastermináljára érkezünk, ahonnan többféleképp is továbbutazhatunk. Például a 20-as számú buszjárattal mintegy 30-40 perc alatt bejuthatunk a városközpontba. A jegy ára 1,5 euró, a buszmegálló pedig gyalogosan 3 percnyi távolságra van a terminál épületétől. Vonattal 10 perc alatt juthatunk be a városba, a vasútállomás 5 perc sétára található a repülőtértől, a vonatjegy pedig 1,9 euróba kerül Clermont – Ferrandig. Taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk a reptérről. Autóbérlés esetén praktikus előre, az interneten keresztül autót foglalni.

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy az újabb típusú, kártya alakú személyi igazolvánnyal utazhatnak be Franciaországba, vízum pedig nem szükséges. A budapesti repülőtéren legalább két órával az indulás előtt javasolt megkezdeni a jegykezelést, ugyanis a reptéri ügyintézés, illetve a biztonsági ellenőrzés esetenként elhúzódhat.

Infómorzsák Clermont – Ferrandról

A hegyekkel övezett város időjárásán nem annyira az óceáni hatások a meghatározók, sokkal inkább kontinentális jellegű az éghajlata – aminek következtében forró nyarakra és meglehetősen hideg telekre számíthatunk. Éves szinten hasonló mennyiségű csapadék esik a városban, mint Budapesten. A két város ugyanabba az időzónába esik, így óraátállításra nincs szükség landoláskor – se a téli, se a nyári időszámítás idején.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.