Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Brest útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Brest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

76 979 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1760 kilométer

4ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Air France

Brest

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 decemberében aktuálisak

A franciaországi Brestbe nem indulnak közvetlen járatok Budapestről, egy átszállásos utazási variációt azonban találhatunk: az Air France légitársaság gépeivel Párizsban kell átszállnunk. Több két átszállásos lehetőség is áll előttünk: a KLM járataival először Amszterdamban, majd Párizsban szállunk át; míg ha az Aeroflottal utazunk, akkor Moszkva után lesz Párizs az átszállás helye. A KLM és Air France légitársaságokat választva létezik olyan utazási kombináció is, ahol Amszterdam után Lyonban szállhatunk át. A járatok végül a Brest Bretagne (korábbi nevén Brest Guipavas) repülőtéren landolnak, ami mintegy 10 km távolságra található Bresttől, északkeleti irányban.

Az adott légitársaságtól függ, hogy gépünk a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér mely termináljáról száll fel. Az Air France és a KLM gépei a 2 A terminálról indulnak, míg az Aeroflot járatai a 2 B-ről. Mindkét terminálon találunk étkezési és vásárlási lehetőségeket is. A 2 A terminálon például bio ínyencségekkel, frissen készült szendvicsekkel, levesekkel és helyi, autentikus ételekkel is elmerülhetünk a gasztronómia rejtelmeiben. A 2 B terminálon pedig sütik, szendvicsek, saláták, bagettek és tészták is szerepelnek az étlapokon.  Ha vásárolgatni, nézelődni támadna kedvünk, akkor a 2 A üzleteiben például szuveníreket, a zene világához kapcsolódó ajándékokat, játékokat, könyveket, ajándékokat, trendi ruhákat és fehérneműket is találunk. A 2 B terminál duty free shopjában jó áron juthatunk hozzá például parfümökhöz, kiegészítőkhöz, nassokhoz, borokhoz és még libamájhoz is. A 2 B-n található újságosnál pedig magazinokat és napilapokat is kapunk. Jó kis reptéri program lehet a Kilátóterasz felkeresése (ami a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén található), ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a közlekedő repülőgépekre. Mindkét terminálon van pénzváltó és bank automata, a 2 A-n pedig egy posta is működik.

A gépek átszállás után Brest repterén landolnak, ahonnan például a reptéri üzemeltetésű buszokkal is továbbutazhatunk, amik napi 12-24 alkalommal közlekednek, és összehangoltan működnek a Porte de Guipavas villamosvonallal. A buszok menetideje mintegy 10 perc, és az év szonte valamennyi napján közlekednek (május 1. kivétel). Egy menetjegy 1,5 euróba kerül (mintegy 480 Ft). A buszjegyeket a sofőrnél is megvehetjük, de neten keresztül is akár. A reptéri taxiállomást a terminál épületének főbejárata előtt találjuk.

Magyar állampolgárként útlevéllel, vagy kártya formátumú személyivel utazhatunk be Franciaország területére, vízum nem szükséges. Utazás előtt mindig ellenőrizzük az úti okmány érvényességi dátumát (aminek a visszaút időpontjában is érvényesnek kell lennie még!).

A gép felszállása előtt legalább 2 órával érkezzünk ki a Liszt Ferenc repülőtérre. becsekkolás után adjuk fel a poggyászt. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd némi várakozás után fel is szállhatunk a gépre.

Infómorzsák Brestről

A hivatalos fizetőeszköz az euró, és Brestben a Budapesten megszokotthoz képest valamivel magasabb árakkal találkozhatunk a boltokban és éttermekben is. Óraátállítással nem kell foglalkoznunk, mivel a két város ugyanabba az időzónába esik. Brest óceáni éghajlatú város, ahol sok a csapadék, és a nyarak hűvösebbek, mint Budapesten.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.