Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Berlin útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Berlin

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

8 336 Ft

Közvetlen légitársaságok

3

Járatok a héten

27

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 698 kilométer

1ó 30p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

Berlin-Tegel és Berlin Schönefeld

2 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Berlinbe

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak

Járatinformációk - Budapestről Berlinbe

Budapestről népszerű úti célnak számít Berlin, és ennek megfelelően közvetlen járattal is utazhatunk. Az Airberlin és azt easyJet légitársaságok indítanak közvetlen járatokat, napi rendszerességgel. Az Airberlin gépei a Tegel repülőtérre érkeznek, ami mintegy 8 km-re található a várostól, északnyugati irányban. Az easyJet gépei pedig Schönefeld repülőtérre érkeznek. A jellemzően a fapados légitársaságokat kiszolgáló reptér kicsit kevesebb, mint 20 km távolságra van a várostól.

Átszállással igazából akkor van főleg értelme utazni, ha a tranzithelyen is van teendőnk, vagy van kedvünk azt a várost is felfedezni. Átszállással többek között a KLM, az Airfrance, a British Airways, a Brussels Airlines, a Lufthansa és az Alitalia gépeivel utazhatunk.

Terminál információk

A berlini járatok a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2 B termináljáról indulnak. Ez a terminál szinte mindent megad ahhoz, hogy a várakozás ideje kellemes legyen. Narancssárga felirattal ellátott ATM automatákat is találunk itt, a kinti várócsarnokban és a poggyászváró csarnokban is van lehetőségünk így pénzfelvételre. A terminál duty free üzletében pedig ínyencségeket, parfümöket, játékokat, ajándéktárgyakat és más termékeket is vehetünk. Akkor sem kell zavarba jönnünk, ha az utazás izgalmában megéheznénk: olasz pizzák és tésztaételek, ízletes saláták, baguettek, szendvicsek és sütemények is szerepelnek a terminál vendéglátó egységeinek kínálatában. Kellemes bár és kávézó is működik a 2B Terminálon.

A Tegel repülőtérnél jellemzően a C52 és C53-as kapukhoz érkezhetünk, esetleg az A12-eshez. Az A12-es az A terminálnál található, a C52 és C53 kapuk pedig értelemszerűen a C terminálnál. A városközpontba több különböző buszjárattal is bejuthatunk, ezeknek a megállója közvetlenül az A és B terminál előtt van. Vonattal pedig a reptértől mindössze 30 perc alatt eljuthatunk Berlin főpályaudvarára.

A Schönefeld repülőtérre érkezhetünk az A vagy a D terminálokra. Az A terminál épülete elől indulnak helyi buszjáratok, és ez a megálló gyalogosan könnyen elérhető a D terminálról is. A városba bejuthatunk S-Bahn-okkal és az Airport Express vonattal is. Ezek megállójához gyalog, vagy busszal is eljuthatunk. S-Bahnok 10 percenként indulnak.

Hasznos információk

Lényeges, hogy a gép indulása előtt legalább két órával legyünk kint a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Itt először is kezeltessük le a repülőjegyet, majd adjuk fel a poggyászt is (már ha a kézipoggyász mellett más csomagunk is van). Ezután átvizsgálják majd a kézi poggyászainkat, és nemsokára fel is szállhatunk a repülőgépre.

A beutazás feltétele, hogy legyen nálunk érvényes magyar útlevél, vagy személyi igazolvány. Ez utóbbi lehet a régebbi könyv formátumú is. Utazás előtt ellenőrizzük az útlevél, vagy személyi lejárati idejét, fontos, hogy még a hazautazás dátumakor is érvényes legyen az úti okmányunk!

Infómorzsák Berlinről

Az óraátállítással nem kell bajlódnunk, ugyanis Berlin ugyanahhoz az időzónához tartozik, mint Budapest. A hivatalos fizetőeszköz az euró, és sok bankjegykiadó automata működik a városban – csakúgy, mint pénzváltók. Berlin éghajlata egy kicsit hűvösebb a Budapesten megszokotthoz képest.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.