Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Alexandria útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Alexandria

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

89 696 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 2035 kilométer

5ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Turkish Airlines

Alexandria Borg El Arab és Alexandria El Nohza

2 repülőtér

Budapest – Alexandria járatok

A feltüntetett információk 2016 júliusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Alexandriába

Az egyiptomi kikötővárosnak, Alexandriának két repülőtere van a Borg El Arab Nemzetközi Repülőtér (HBE) és az El Nouzha Nemzetközi Repülőtér (ALY). Jelenleg az El Nouzha repülőtér nem üzemel, így minden induló és érkező járatot a Borg El Arab repülőtér szolgál ki. Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről (BUD) csak közvetett egy vagy két átszállásos járatokkal tudunk elrepülni Alexandriába. Ezeket a közvetett járatokat a Turkish Airlines, Qatar Airways, Egyptair és az Aegean Airlines légitársaságok biztosítják.

Terminál információk

A budapesti repülőtéren két egymásba nyíló terminál, a 2A és a 2B üzemel. Az Alexandriába közvetett járatokat indító Turkish Airlines, Egyptair és az Aegean Airlines gépei a 2A terminálról, a Qatar Airways járatai pedig a 2B-ről indulnak. A jegykezelés, a poggyászok feladása és a biztonsági ellenőrzés a terminálok felső szintjein történik. Ha szeretnénk elkerülni az ellenőrzéseken a sorban állást és a hosszú várakozást, akkor válasszuk a VIP Fast Check in szolgáltatást. A szolgáltatást igénybe vevő utasnak elegendő a járat indulása előtt 45 perccel megérkezni a repülőtérre, ahol hostess kíséretet kap és soron kívül esik át az ellenőrzéseken. Az ellenőrzések után, a tranzit területén vámmentes termékeket, parfümöket, kozmetikumokat, italokat és dohányárut a Heinemann Duty Freeben, egyedi magyar ajándéktárgyakat, minőségi hazai borokat és delikátesz élelmiszereket a Memories of Hungaryban, a Budapest & Musicban és a Hungarikum Wine & Fine Foodban vásárolhatunk. A többféle üzlet mellett számos gyorsétterem és nemzetközi konyha kínálataiból is válogathatunk.

A terminál egész területén két órán keresztül használhatjuk az ingyenes wifi szolgáltatást, valamint több ATM automata, pénzváltó, haj és masszázs szalon, játszótér és egy kilátóterasz is a rendelkezésünkre áll. A kilátóterasz minimális díj ellenében a nap 24 órájában látogatható. A teraszon a Porte Café & Bar reggel 10:00-től délután 16:00-ig várja a látogatókat.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt minimum két órával megérkezni és elkezdeni a jegykezelést. A budapesti repülőtér 22 km-re fekszik a központtól, ahová a leggyorsabban taxival vagy a miniBUD reptéri minibuszokkal utazhatunk a repülőtérre. A repülőtéren ajánlatos folyamatosan figyelemmel követni a járatinformációs kijelzőket, mivel nagyobb forgalom esetén a beszállókapuk száma változhat. A kapuk előtt számoljunk még egy gyors úti okmány és beszállókártya ellenőrzéssel. Magyar állampolgárok a belépéstől számított hat hónapig érvényes útlevéllel és vízummal utazhatnak Egyiptomba.

Mire számíthatunk Alexandriában

A Földközi-tenger partján fekvő Alexandriában kellemesen meleg nyarak és enyhe telek vannak. Nyáron 30 fok körüli hőmérsékletek, télen pedig 10 fok feletti értékek a jellemzőek. Csapadékkal főleg a téli időszakban lehet számolni. Budapest és Alexandria között nincs időeltolódás. A Borg El Arab repülőtér Alexandriától 40 km-re fekszik. A városba a legegyszerűbben taxival vagy a reptéri minibuszokkal utazhatunk. A repülőtér és a város között egy buszjárat is biztosítja a transzfert, ami az érkező és induló járatokhoz igazodva közlekedik.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.