Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Alexandria útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Alexandria

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

109 348 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 2035 kilométer

5ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Turkish Airlines

Alexandria Borg El Arab és Alexandria El Nohza

2 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Alexandria 2 repülőtérrel rendelkezik: Alexandria Borg El Arab és Alexandria El Nohza.
A Skyscanneren Budapest indulású, Alexandria úti célú járatra talált legjobb ár 109 348 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
5ó 15p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Alexandria úti célig.
Nincs légitársaság, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Alexandria úti célhoz.
Nincsenek Budapest indulással Alexandria úti célba tartó járatok július hónapban.

Budapest – Alexandria járatok

A feltüntetett információk 2016 júliusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Alexandriába

Az egyiptomi kikötővárosnak, Alexandriának két repülőtere van a Borg El Arab Nemzetközi Repülőtér (HBE) és az El Nouzha Nemzetközi Repülőtér (ALY). Jelenleg az El Nouzha repülőtér nem üzemel, így minden induló és érkező járatot a Borg El Arab repülőtér szolgál ki. Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről (BUD) csak közvetett egy vagy két átszállásos járatokkal tudunk elrepülni Alexandriába. Ezeket a közvetett járatokat a Turkish Airlines, Qatar Airways, Egyptair és az Aegean Airlines légitársaságok biztosítják.

Terminál információk

A budapesti repülőtéren két egymásba nyíló terminál, a 2A és a 2B üzemel. Az Alexandriába közvetett járatokat indító Turkish Airlines, Egyptair és az Aegean Airlines gépei a 2A terminálról, a Qatar Airways járatai pedig a 2B-ről indulnak. A jegykezelés, a poggyászok feladása és a biztonsági ellenőrzés a terminálok felső szintjein történik. Ha szeretnénk elkerülni az ellenőrzéseken a sorban állást és a hosszú várakozást, akkor válasszuk a VIP Fast Check in szolgáltatást. A szolgáltatást igénybe vevő utasnak elegendő a járat indulása előtt 45 perccel megérkezni a repülőtérre, ahol hostess kíséretet kap és soron kívül esik át az ellenőrzéseken. Az ellenőrzések után, a tranzit területén vámmentes termékeket, parfümöket, kozmetikumokat, italokat és dohányárut a Heinemann Duty Freeben, egyedi magyar ajándéktárgyakat, minőségi hazai borokat és delikátesz élelmiszereket a Memories of Hungaryban, a Budapest & Musicban és a Hungarikum Wine & Fine Foodban vásárolhatunk. A többféle üzlet mellett számos gyorsétterem és nemzetközi konyha kínálataiból is válogathatunk.

A terminál egész területén két órán keresztül használhatjuk az ingyenes wifi szolgáltatást, valamint több ATM automata, pénzváltó, haj és masszázs szalon, játszótér és egy kilátóterasz is a rendelkezésünkre áll. A kilátóterasz minimális díj ellenében a nap 24 órájában látogatható. A teraszon a Porte Café & Bar reggel 10:00-től délután 16:00-ig várja a látogatókat.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt minimum két órával megérkezni és elkezdeni a jegykezelést. A budapesti repülőtér 22 km-re fekszik a központtól, ahová a leggyorsabban taxival vagy a miniBUD reptéri minibuszokkal utazhatunk a repülőtérre. A repülőtéren ajánlatos folyamatosan figyelemmel követni a járatinformációs kijelzőket, mivel nagyobb forgalom esetén a beszállókapuk száma változhat. A kapuk előtt számoljunk még egy gyors úti okmány és beszállókártya ellenőrzéssel. Magyar állampolgárok a belépéstől számított hat hónapig érvényes útlevéllel és vízummal utazhatnak Egyiptomba.

Mire számíthatunk Alexandriában

A Földközi-tenger partján fekvő Alexandriában kellemesen meleg nyarak és enyhe telek vannak. Nyáron 30 fok körüli hőmérsékletek, télen pedig 10 fok feletti értékek a jellemzőek. Csapadékkal főleg a téli időszakban lehet számolni. Budapest és Alexandria között nincs időeltolódás. A Borg El Arab repülőtér Alexandriától 40 km-re fekszik. A városba a legegyszerűbben taxival vagy a reptéri minibuszokkal utazhatunk. A repülőtér és a város között egy buszjárat is biztosítja a transzfert, ami az érkező és induló járatokhoz igazodva közlekedik.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.