Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Barcelona - London útvonalon!

járatinformációk innen: Barcelona ide: London

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

11 518 Ft

Közvetlen légitársaságok

8

Járatok a héten

201

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1154 kilométer

2ó 10p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

British Airways

London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton és egyéb

6 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2016 januárjában aktuálisak

Népszerű légi útvonalról van szó, így nem meglepő, hogy többféle légitársaság közvetlen járataival is elrepülhetünk Barcelonából Londonba. Átszállás nélkül utazhatunk például a Ryanair, a Vueling, az easyJet, az Iberia, a Monarch, a Norwegian és a British Airways gépeivel. Általában napi szinten sok különböző járat között választhatunk, így jó eséllyel sikerül a számunkra ideális utazási időpontra jegyet foglalni. A gépek a Barcelona - El Prat repülőtérről szállnak fel, ami 12 km távolságra terül el Barcelona városközpontjától, délnyugati irányban. A járatok London több repülőterén landolnak, például a Ryanair gépei jellemzően a Stansted reptérre érkeznek, a Vueling gépek landolhatnak a Heathrow-n, de a Gatwicken is, az easyJet gépek pedig a Luton és Gatwick repülőterekre is érkeznek.

Az easyJet gépei a barcelonai repülőtér 2 C termináljáról szállnak fel, a Vueling és az Iberia járatai az 1-es terminálról, a Ryanair, a Norwegian és a Monarch gépei pedig a 2 B-ről. Mindkét terminál kellemes feltételeket teremt a várakozási idő eltöltésére. Az 500 ezer négyzetméteres, négyszintes 1-es terminálon sok üzletet és éttermet találunk. Az üzletekben többek között minőségi borokat, kézműves csokoládékat, ékszereket, kiegészítőket, sportruhákat, táskákat, márkás ruhákat, órákat, napszemüvegeket, fehérneműket és cipőket is vásárolhatunk, és vámmentes bolt is működik a terminálon. Ha egy kis gasztroélményre vágyunk, akkor az éttermekben egyebek mellett mexikói, kínai, olasz ételeket, tenger gyümölcseit, finom édességeket, grillételeket, hamburgereket és egyéb gyorsételeket is találunk. A 2-es terminál kínálata is kellemesen bőséges.

A British Airways, az easyJet és a Vueling járatai is a Gatwick repülőtér Északi (North) termináljára érkeznek. A reptér két terminálja közötti távolság mintegy 1,2 km, automatizált reptéri vasúttal utazhatunk közöttük. A reptérről buszokkal és vonatokkal is bejuthatunk a városközpontba, akár fél óra alatt. Ha a Stansted reptérre érkezünk, akkor a landolást követően után tranzitvonattal, illetve mozgójárdával juthatunk el a terminál központi épületébe – hogy aztán vonattal, busszal, biciklivel, taxival vagy bérelt autóval utazzunk tovább. Az autóbérlés és a taxi egyébként valamennyi repülőtér esetén szóba jöhet!

Magyar állampolgárok a hazautazás napjáig érvényes útlevéllel vagy személyivel léphetnek be az Egyesült Királyság területére. A régebbi típusú, könyv alakú személyit nem minden légitársaság fogadja el, ezért érdemes előre tájékozódni. A barcelonai reptérre javasolt az utazás megkezdése előtt 3 órával kiérkezni. Sok légitársaság lehetővé teszi az online becsekkolást is, az El Prat reptér 1-es terminálján pedig vannak check-in automaták is.

Infómorzsák Londonról

Barcelona az UTC +1 időzónába tartozik, míg London az UTC +0-ba, így a brit fővárosban landolva ne felejtsük el 1 órával korábbra állítani az óráinkat. Mindkét városban eltérő a nyári időszámítás, viszont a különbség akkor is ez az 1 óra. A mediterrán éghajlatú Barcelona után általában némileg hűvösebb idő fogad a mérsékelt égöv alatt fekvő, gyakran ködös Londonban, ahol évente mintegy 500 mm csapadék esik, nagyjából egyenletes eloszlással.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.