Térkép

Norwegian Air International járatok

A Norwegian Air International egy ír légitársaság, ami a Norwegian Air Shuttle légitársaság leányvállalata. A Norwegian Air Shuttle Európa harmadik legnagyobb diszkont légitársasága, ami több mint 400 útvonalat kínál Európába, Észak-Afrikába, a Közel-Keletre, Thaiföldre, a Karib-térségbe és az Egyesült Államokba. A Norwegian Air International 2014 februárjában alakult. Két bázis repülőtere van, az egyik az írországi Cork Repülőtér a másik pedig a London Gatwick Repülőtér. A légitársaság Európa nagyobb városaiba és Észak-Amerikába indít járatokat. A Norwegian Air International a világ egyik legfiatalabb flottájával rendelkezik, ami 36 darab Boeing 737-800-as típusú repülőgépből áll. Ezek a repülőgépek kevesebb üzemanyagot használnak, és minimális karbantartást igényelnek, mint a régebbi típusok, ami nem csak a légitársaság, de az utasok költségeit is jelentősen csökkenti.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az információk változását a légitársaságok

fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk a Norwegian Air International-lel?

Check in

A Norwegian Air International légitársaság három check in lehetőséget kínál. Online, mobil applikáción keresztül vagy a repülőtéri check in pultoknál kezeltethetjük jegyeinket. Az online és a mobil jegykezelés a járat indulása előtt 24 órával kezdődik és 1 órával az indulás előtt fejeződik be. Az online és a mobil check in nem minden repülőtéren érhető el, ezért tanácsos még indulás előtt érdeklődni a légitársaság telefonos ügyfélszolgálatán vagy a repülőtéren ezekről a szolgáltatásokról. Az online jegykezelést nem vehetik igénybe a speciális segítséget igénylő utasok, a kísérő nélküli kiskorú utasok, valamint a hangszerrel, sporteszközzel vagy kisállattal utazók. A repülőtéri check in pultok a járatok indulása előtt 2 órával nyitnak ki és 45 perccel az indulás előtt zárnak be. Tengerentúli járatok esetében a pultok 3 órával az indulás előtt nyitnak ki és egy órával előtte zárnak be. Egyes repülőtereken gyorsan, sorban állás nélkül is kezeltethetjük jegyeinket a kihelyezett self check in automatákon.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

A Norwegian Air International utasai egy darab kézipoggyászt ingyenesen vihetnek fel a gép fedélzetére. A kézipoggyászok mérete nem haladhatja meg az 55x40x23 cm-t, a súlyuk pedig a repülőjegy típusától függ. A LowFare, LowFare+ és a Premium jegyekkel utazók 10 kg-os, a Flex és a PremiumFlex repülőjegyekkel utazók pedig egy 15 kg-os kézipoggyászt vihetnek fel a fedélzetre. A Dubaiba induló vagy onnan érkező járatokon bármilyen repülőjegy esetén csak 8 kg-os kézipoggyász a megengedett. A feladott poggyászok súlya nem haladhatja meg a 20 kg-ot, a mérete pedig a 250x79x112 cm-t. Ha a csomagok súlya meghaladja az előírt kg-t, minden egyes plusz kilóért, maximum 32 kg-ig, pótdíjat kell fizetni. Ez az összeg 11 euró kilónként. A feladott poggyászok darabszáma nincs korlátozva, viszont az össztömegük nem lehet több mint 64 kg utasonként. A poggyászdíjak a repülőjegytől, szezontól és az úti céltól függően változnak. A pontos díjakat a légitársaság hivatalos honlapján könnyedén ellenőrizhetjük. Tanácsos a poggyászdíjakat még jóval az indulás előtt online kifizetni, mivel ekkor még olcsóbb tarifákkal kalkulálhatunk, mint a repülőtéren közvetlenül az indulás előtt.

Ülőhelyfoglalás

A Norwegian Air International járatain ingyenesen a repülőjegy vásárlásakor véletlenszerűen kapják meg az utasok az ülőhelyüket. Ha esetleg változtatni szeretnénk ülőhelyünkön, felár ellenében megtehetjük. A szolgáltatás díja az útvonaltól és a repülőjegy típusától függ. A LowFare jegyekkel utazó utasok a rövidtávú járatokon 9 € és 19 € közötti összegért, a hosszú távú járatokon pedig 35 euróért foglalhatják le a számukra legmegfelelőbb ülőhelyeket. A LowFare+, a Premium, a Flex és a PremiumFlex jegyekkel utazó utasok ingyenesen foglalhatják le ülőhelyüket. Az extra lábterű helyekre, amik általában a vészkijáratoknál vannak, biztonsági okok miatt nem minden utas jogosult. Ezeket az ülőhelyeket nem foglalhatják le a speciális segítséget igénylő utasok, valamint a 16 évnél fiatalabb utasok. Az extra helyeket minimum 48 órával az indulás előtt ajánlatos lefoglalni.

Foglalási díj

A Norwegian Air International utasai minden foglalás után 18 € szolgáltatási díjat kötelesek kifizetni. Hitelkártyával történő fizetés esetén a légitársaság a teljes vételárból 1,99% felárat számol fel minden tranzakció után. A foglalások módosításának és az esetleges lemondásának díjai a repülőjegyek típusától függnek. Ezekről a díjakról a légitársaság hivatalos honlapján vagy a telefonos ügyfélszolgálatán keresztül érdeklődhetünk.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.