Térkép

Flybe járatok

A Flybe Európa legnagyobb független regionális diszkont légitársasága. A brit légitársaság 1979-ben alakult Jersey European Airways név alatt. A Flybe bázisrepülőtere az Exeter Nemzetközi Repülőtér, viszont a legnagyobb központja a Southampton Nemzetközi Repülőtéren van. A megalakulását követő években csak Nagy-Britannia területére indított járatokat. A folyamatosan új gépekkel bővülő flottája, az árak minimumra való csökkentése és a különféle törzsvásárlói programok egyre népszerűbbé tették a légitársaságot. Mára már több mint 140 úti célt kínál Nagy-Britanniába és Európába köszönhetően az Aer Lingus, Air France, Air India, Emirates, Etihad Airways, Finnair, KLM, Virgin Atlantic és a British Airways légitársaságokkal aláírt code share megállapodásnak. Budapestről jelenleg Aberdeenbe, Birminghambe, Edinburghba, Manchesterbe és Newcastle-be repülhetünk a Flybe járataival.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek.Az itt feltüntetett információk változtatásának jogát a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk a Flybe-val?

Check in

A Flybe légitársaságnál online, mobil applikáción keresztül és a repülőtéri check in pultoknál kezeltethetjük jegyeinket. A legegyszerűbb és a leggyorsabb módja a jegykezelésnek, ha az online vagy a mobil check int választjuk. Mindkét szolgáltatás a járat indulása előtt 36 órával már elérhető és 2 órával az indulás előtt fejeződik be. A mobil és az online jegykezelés nem minden repülőtéren áll rendelkezésre, ezért tanácsos a légitársaság hivatalos honlapján vagy a telefonos ügyfélszolgálatán keresztül még indulás előtt érdeklődni ezekről a szolgáltatásokról. Ha a kiindulási repülőtéren még nem érhető el az internetes utasfelvétel, a repülőtéri check in pultoknál kell kezeltetni jegyeinket. A pultok belföldi járatok esetén a járatok indulása előtt 2 órával nyitnak és 30 perccel az indulás előtt zárnak. A nemzetközi járatok esetén 2 órával az indulás előtt nyitnak ki és 60 perccel az indulás előtt zárnak be. A pultokon kívül egyes repülőtereken önkiszolgáló jegykezelő automatákat is találunk, ahol gyorsan, sorban állás nélkül intézhetjük a jegykezelést.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

A Flybe járatain minden utas egy darab kézipoggyászt ingyenesen vihet fel a gép fedélzetére. A kézipoggyászok mérete nem haladhatja meg az 55x35x20 cm-t, a súlya pedig a 10 kg-t. Ha a kézipoggyászok méretben vagy súlyban meghaladják az előírtakat, pótdíjat kell fizetni és a továbbiakban a légitársaság, mint feladott poggyászt kezeli a kézipoggyászt. A feladott poggyászok díja a repülőjegy típusával változik. A Just Fly jegyekkel egy darab 20 kg-os poggyászt online fizetés esetén 27 €-ért adhatunk fel. A Get More jegyekkel utazók egy darab 20 kg-os poggyászt, az All In repülőjegyekkel utazók pedig két darab maximum 40 kg össztömegű poggyászt adhatnak fel ingyenesen. A feladott poggyászok mérete nincs korlátozva. A poggyászok foglalása online foglalás esetén az indulás előtt két órával, a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül pedig maximum 4 órával az indulás előtt meg kell hogy történjen. A speciális poggyászokra (kisállat, sporteszköz, hangszer, stb.) vonatkozó információkat és díjakat a légitársaság hivatalos honlapján találjuk. Ajánlatos a poggyászdíjakat online kifizetni, mivel a repülőtéren akár 60%-kal magasabb árak is lehetnek.

Ülőhelyfoglalás

A Flybe légitársaságnál a repülőjegy foglalásakor az ülőhelyeket automatikusan és ingyenesen hozzárendeli a rendszer a jegyünkhöz. Ha saját magunk szeretnénk kiválasztani ülőhelyünket, a foglaláskor megjelenő ülésrendből könnyedén kiválaszthatjuk a kívánt helyet. A Get More jegyekkel egy darab standard ülőhelyet, az All in jegyekkel pedig bármelyik helyet ingyenesen választhatjuk ki. A Just Fly repülőjegyekkel utazók csak felár ellenében foglalhatják le a kívánt ülőhelyeket. Biztonsági okok miatt a vészkijáratok melletti ülőhelyekre nem jogosultak a 16 évnél fiatalabb utasok, a túlsúlyos és a különleges segítséget igénylő utasok, valamint a várandósak és a két évesnél fiatalabb kisgyermekkel utazók. A két éves kortól fiatalabb gyerekek a kísérő ölében ülhetnek, két éves kor felett pedig külön ülőhelyfoglalás szükséges számukra is.

Foglalási díj

A Flybe légitársaságnál nincs foglalási díj. Hitelkártyával vagy Paypal-lal történő fizetéskor 3%-os díjat számol fel minden foglalás esetén, az utasok számától függetlenül. Bankkártyás fizetés esetén nincsenek plusz költségek. A Flybe repülőjegyek tartalmazzák az általános forgalmi adót, az üzemanyag pótdíjat és a repterek által meghatározott adókat is.

Flybe

5,0/5
18476 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.