Térkép

Czech Airlines járatok

A Czech Airlines 1923. október 23-án alakult Prágában. Az első járatot Prágából Pozsonyba már október 29-én útnak indították. Az ezt követő években csak belföldi járatokat kínált, majd 1930-tól elindította nemzetközi járatait Zágrábba, majd Moszkva, Párizs, Róma és Budapest következett. 1936-ban megszűnik a légitársaság, majd 1945-ben, a második világháború vége után újra folytatja tevékenységét. A Czech Airlines gyors fejlődésnek indult, újra indította belföldi és nemzetközi járatait, valamint új interkontinentális útvonalakkal is bővítette kínálatát. A légitársaság a 90-es években a szovjet típusú repülőgépeit kezdi lecserélni új, modern, nyugati típusú gépekre, mint a Boeing vagy az Airbus.  A 2001-ben csatlakozott Sky Team szövetség tagjaként, közel 100 útvonalat kínál Európába, Ázsiába és a Közel-Keletre. A légitársaság flottája jelenleg 17 repülőgépből áll, amiből 10 Airbus és 7 turbólégcsavaros ATR gép

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az itt feltüntetett információk változtatásának jogát a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért érdemes a Czech Airlines járataival repülni

Check-in

A Czech Airlines mobil, online és repülőtéri check-in szolgáltatást kínál. Az online és a mobil jegykezelés a járat indulása előtt 36 órával már elérhető és 1 órával az indulás előtt fejeződik be. Kivétel a szöuli repülőtér ahol 90 perccel az indulás előtt befejeződik. A jekatyerinburgi, kazáni, kijevi, odesszai, portói, Rostov-on-Don-i, szamarai, szentpétervári és az ufai repülőtereken a beszállókártyákat nem lehet előre kinyomtatni, csak a reptéri utasfelvételi pultoknál van lehetőség átvenni. A szkopjei és a pisai repülőtereken nem áll rendelkezésre online check-in. Aki a repülőtéren szeretné kezeltetni jegyét, annak ajánlatos a járat indulása előtt minimum két órával megérkezni és elkezdeni a jegykezelést. A check-in pultok általában a járatok indulása előtt két órával nyitnak ki és kb. 45 perccel az indulás előtt zárnak be. Aki már kinyomtatott beszállókártyával érkezik a repülőtérre, a check-in pultokat kihagyva, poggyászát a Baggage drop off pultoknál adhatja fel. Viszont a Visacheck felirattal ellátott beszállókártyákat minden esetben ellenőriztetni kell az utasfelvételi pultoknál. Egyes repülőtereken, önálló check inre is lehetőség van az önkiszolgáló check in automatákon. Ezek az önkiszolgáló jegykezelő automaták csak egyes repülőtereken érhetőek el, ezért tanácsos indulás előtt előre érdeklődni erről a szolgáltatásról a repülőtér telefonos ügyfélszolgálatán keresztül.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

A Czech Airlinesnál egy darab 55x45x25 cm-t meg nem haladó kézipoggyász ingyenesen vihető fel a gépre. A Standard repülőjegyekkel utazóknál nem haladhatja meg a 8 kg-t, a Flexi csomagot választóknál a maximum 12 kg-ot. A Business jeggyel utazók két darab kézipoggyászt vihetnek fel a fedélzetre, amik szintén nem haladhatják meg a 12 kg-ot. Ha a kézipoggyász méretben vagy súlyban meghaladja az előírt egységeket, a légitársaság biztonsági okokból, mint feladott poggyászt kezeli a kézipoggyászt. A feladott poggyászok mérete nem haladhatja meg a 203 cm-t (hosszúság+magasság+szélesség), a súlyuk pedig a repülőjegy típusától függ. Standard repülőjegy esetén úti céltól függően nem haladhatja meg a 15 vagy a 23 kg-t. Az OK Plus kártyával rendelkező utasok egy darab, maximum 23 kg-os csomagot ingyenesen adhatnak fel. A Flexi és a Business repülőjegyekkel utazók két darab csomagot adhatnak fel. A Flexinél maximum 23 kg, a Businessnél maximum 32 kg lehet a poggyászok súlya. A poggyászdíjak szintén a megvásárolt repülőjegytől függően változnak. A pontos díjakat a légitársaság hivatalos honlapján könnyedén ellenőrizhetjük. Tanácsos a poggyászdíjakat az indulás előtt maximum 36 órával kifizetni, mivel akkor még olcsóbb tarifákkal kalkulálhatunk, mint közvetlenül az indulás előtt.

Ülőhelyfoglalás

A Czech Airlines légitársaságnál a repülőjegy foglalásakor az ülőhelyeket automatikusan, ingyenesen hozzárendeli a rendszer a jegyünkhöz. Ha változtatni szeretnénk az előre hozzárendelt ülőhelyünkön, felár ellenében megtehetjük. Ezek a díjak Standard repülőjegy esetén az ülések elhelyezkedésétől függően 6 € és 35 € közötti összegek. A Flexi és a Business jegyekkel utazók ingyenesen választhatnak ülőhelyet. Ez az ingyenes szolgáltatás csak akkor vehető igénybe, ha a járat indulása előtt maximum 48 órával megtörténik a foglalás, kivétel a Szöulba induló járatok, ahol a járat indulása előtt két órával is elérhető a helyfoglalás. Az előre lefoglalt helyeket az online check-in során is meg lehet változtatni. A nagyobb lábterű és az első sorban levő ülőhelyekre nem jogosultak a 16 évnél fiatalabb utasok, a túlsúlyos és a különleges segítséget igénylő utasok, valamint a várandósak és a két évesnél fiatalabb kisgyermekkel utazók.

Foglalási díj

A Czech Airlinesnál foglalt jegyek minden esetben tartalmazzák az adót, az üzemanyag pótdíjat és a repterek által meghatározott adókat. Minden foglalás esetén 5 € adminisztrációs díjat kell fizetni, a fizetés módjától függetlenül.

Czech Airlines

4,5/5
828 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Miért érdemes a Czech Airlines járataival repülni

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.