Térkép

Alitalia járatok

Az Alitalia járataira készül repülőjegyet venni? Ismerje meg cikkünkből jobban az Alitalia légitársaságot, és tudja meg, milyen check-in lehetőségei vannak. Az Alitalia poggyász méreteket és infókat, továbbá az ülőhely választásra vonatkozó szabályokat is bemutatjuk. Az Alitalia légitársaság  egyik különlegessége, hogy egész Európa egyik legmodernebb repülőgép flottáját tudhatja magáénak, mivel 2010 és 2014 között fontos megújítási projekt zajlott ezen a téren. A modern repülőgépflotta a gépek kiemelkedően jó műszaki állapotát adja, ami magas fokú repülésbiztonságot eredményez. Ezt segítik a magasan képzett pilóták és a személyzet többi tagja is. Az Alitalia napi szinten 44 ország több mint 100 célállomására indít járatokat, bázisrepülőtere pedig a római Fiumicino reptér. Az Alitalia a SkyTeam szövetség tagja. Az Alitalia azokra is gondolt, akik erős szorongást élnek át már a repülés gondolatától is. Ők részt vehetnek a légitársaság speciális szemináriumán, akik kibeszélhetik félelmeiket, és számos, a repüléssel kapcsolatos kevéssé ismert technikai és pszichológiai szempontot is megismerhetnek. 1997 óta már több mint 2000-en részt vettek a szemináriumon, a résztvevők több mint 90%-a ma már rendszeresen, félelmek nélkül repül.

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak

Miért érdemes az Alitalia járataival repülni?

Check-in

Az Alitalia check in lehetőségei bőségesek. Nagyon népszerű az online check in, amely során otthona kényelméből (vagy bárhonnan, ahol van internet elérhetőség) intézheti az utasfelvételt, kiválaszthatja ülőhelyét, és még 20% kedvezményt is kaphat az extra poggyász díjából. Az online check in egyszerű, 3 lépésből álló művelet. Először adja meg foglalása adatait, és válassza ki a járatot, és az utasokat (ha nem csak egyedül utazik). Ezután kiválaszthatja díjmentesen, hogy hova szeretne ülni a gépen, ha extra kényelmes ülést szeretne, vagy extra poggyászt is vinne magával, ezek díjait is kifizetheti. A repülőtéri díjhoz képest az extra poggyász díjból online check in esetén 20% kedvezményt kap. Ezután nincs más dolga, mint kiválasztani, hogyan szeretné megkapni a beszállókártyáját. Az utasfelvételt a repülőtéren is intézhetjük, illetve egyedül utazó gyerekek és a speciális segítséget igénylő utasok esetén csak a reptéri check in vehető igénybe. Az online check in a járat indulása előtt 2 nappal indul, és a nap 24 órájában igénybe vehető. Az Alitalia mobil check in lehetőséget is kínál.

Alitalia poggyász információk – súlyhatárok és árak

Az Alitalia járata egy kézipoggyászt vihet fel, ennek súlya legfeljebb 8 kg lehet, mérete pedig 55 cm x 35 cm x 25 cm (kerekekkel, fogantyúkkal együtt). Emellett egy aktatáskát, vagy egy kézitáskát, vagy egy babakocsit (12 év alatti gyermek számára) is felvihet a fedélzetre. A szállítható poggyász mérete változó, általában 1 vagy 2 poggyász szállítása ingyenes, melyek súlya 23 vagy 32 kg lehet. A poggyászok összmérete nem haladhatja meg a 158 cm-t ( magasság + szélesség + hossz). Az ennél nagyobb, vagy súlyosabb poggyászok szállítása díjköteles! A poggyászok darabszáma, és a maximális súly az adott légi útvonalnak és annak a függvénye, hogy melyik osztályon utazik. Sportfelszerelést vagy hangszert is szállíthat a repülőgépen. A 23 kg alatti sportfelszerelések (a biciklik és szörfdeszkák kivételével) után a normál poggyászok díját kell fizetni. A hangszer ingyenesen felvihető a fedélzetre, ha összmérete (magasság + szélesség + hossz) nem haladja meg a 115 cm-t, és nem nehezebb 8 kg-nál.

Ülőhelyek

Az Alitalia járatainál kellemes távolságra van az előző sor ülés, így a lábtér mérete elég jónak mondható. Persze ez a méret függ attól, milyen osztályon utazik, és hogy széles- vagy keskeny-törzsű repülőgépről van-e szó. Az Economy osztályhoz képest a Premium Economy osztályokon akár 40%-kal nagyobb a lábtér. Ezen osztályok csendes, elszeparált kabinokat kínálnak, 17 vagy 24 ergonomikus kialakítású üléssel. A Business Class Long Haul osztályok pedig teljesen kimaxolják az utazás kényelmét. A bőrülések masszázs funkcióval is rendelkeznek, és az ülések teljesen fekvő helyzetbe is állíthatók, így kényelmesen aludhat a repülőn.

Foglalási díj

Alitalia repülőjegy vásárlásakor a szerviz díj 6 euró online foglalás esetén. A repülőjegy ára már tartalmazza ezt az összeget. Többet kell fizetni call centeres jegyvásárlás esetén (9,5 euró), ha pedig személyesen szeretnénk alitalia repülőjegyet venni a reptéri jegypultoknál, akkor annak költsége belföldi járatok esetén 12 euró, a shengeni országokban és Svájcban 25 euró, a többi nemzetközi járat esetén pedig 35 euró.

Hasonlítsa össze az Alitalia légitársaság repülőjegy árait más légitársaságokéval! Skyscanneren, és válassza ki a lehető legolcsóbb jegyárat! A Skyscanner használata ingyenes! Az Önnek megfelelő járat kiválasztása után az adott légitársaság vagy utazási iroda weboldalára irányítjuk, minden járulékos költség nélkül. Utazzon Ön is a lehető legolcsóbban!

Alitalia

4,5/5
7652 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.