Térkép

Aeroflot járatok

Aeroflot

 

Az Aeroflot járataira készül repülőjegyet venni? Ismerje meg cikkünkből jobban az Aeroflot légitársaságot, és tudja meg, milyen check-in lehetőségei vannak. Ismerje meg az Aeroflot poggyász méreteket és infókat, továbbá az ülőhely választásra vonatkozó szabályokat is! Az Aeroflot az egyik legdinamikusabban növekvő légitársaság Európában, és tagja a SkyTeam nevű globális légitársaság szövetségnek. Az Aeroflot Oroszország nemzeti légitársasága, bázisrepülőtere a moszkvai Seremetyjevói repülőtér. Az Aeroflot járatok 56 ország 156 célállomására repülnek, partnereivel együtt pedig 179 ország 1057 célállomására indítanak járatokat. Az Aeroflot a világ egyik legrégebbi légitársaságba, története egészen 1923-ig nyúlik vissza. Érdekesség, hogy a légitársaság 2013-tól a Manchester United támogatója, amelynek ez volt az első szponzorációs szerződése egy orosz vállalattal. 2015-ben az Aeroflot járataival 26,1 millió utas utazott. A légitársaság kiemelt figyelmet fordít a repülés biztonságosságára, és emellett szolgáltatásai folyamatos fejlesztésében is kiemelkedő.

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak

Miért érdemes az Aeroflot járataival repülni?

Check-in

Az Aeroflot járatainál is lehetséges az online check in, amelyet otthonról, munkahelyéről, vagy bárhonnan elintézhet, ahol van internet csatlakozás. Az Aeroflot online check in már 24 órával a repülőgép járat indulása előtt lehetséges, és 45 perccel a gép felszállása előttig lehet így becsekkolni. Az online check in során kiválaszthatja, hogy hol szeretne ülni a repülőgépen, és kinyomtathatja a beszállókártyát. Néhány olyan repülőtér van, amely esetében csak a reptéri check in szolgáltatás vehető igénybe. Ha 9-nél többen utaznak együtt, akkor a reptéri check in pultnál lehet csak becsekkolni. A reptéri check in pultok 2 órával a repülőgép felszállása előtt nyitnak, és 40 perccel az indulás előtt zárnak. Az online check in zavartalan működése érdekében javasolt az Explorer10+, a Firefox22+, a Safari5+, az Opera12+ vagy a Chrome28+ internetes böngészőket használni, a többi böngészővel lehet, hogy nem fog sikerülni a művelet. Az online check in folyamata egyszerű. Először be kell írni a foglalási számot és a vezetéknevet, ezután láthatja a foglalását, és kiválaszthatja az utas(ok) nevét, aki(ke)t szeretne becsekkoltatni. Amennyiben Aeroflot Bonus tag, akkor írja be a frequentflyer számát. Végül válassza ki, hogy a repülőgép mely részén szeretne ülni, és kész is!

Az Aeroflot mobil check in szolgáltatását is igénybe veheti: az utazás előtt már 2 nappal becsekkolhat a mobiltelefonján keresztül, és legkésőbb felszállás előtt 45 perccel lehetséges ez. Ha ezt a check in módot választja, akkor a beszállókártyát egy bar code formájában kapja meg a telefonján. A mobil check in szolgáltatást akkor veheti igénybe, ha olyan repülőtérről száll fel a gépe, ahol ez megengedett (ezt az Aeroflot honlapján tudja ellenőrizni), illetve ha nincs szükség plusz ügyintézésre (például mert kisállattal utazik, vagy mert gyermek utazik szülő nélkül).

Aeroflot poggyász információk – súlyhatárok és árak

Az Aeroflot repülőgép járatainál a ingyenesen szállítható poggyász súlyhatár 32 kg. Ebből Economy Class osztályon 1 darab szállítása ingyenes, az Economy Class prémium csoportjában, Comfot Class-on és Business Class-on pedig 2 darab. A poggyász összmérete nem lehet több 158 cm-nél (a magasság, szélesség és hossz összeadva). A járatokon egy darab kézipoggyászt is ingyenesen szállíthat, ennek súlya Economy Class és Comfort Class esetében maximum 10 kg lehet, míg Business Class-on legfeljebb 15 kg. A kézipoggyász összmérete nem lehet 115 cm-nél több (55 x 40 x 20 cm). A fenti szabályok alól van néhány kivétel, például ha Új-Delhibe, Pekingbe vagy Sanghajba utazik, akkor Economy Class-on is két darab poggyász szállítása ingyenes. A kézipoggyászban lehet például egy kézitáska, esernyő, laptop, fényképezőgép, könyvek, bébiétel, mobiltelefon és duty free szerzemények.

Ülőhelyek

Az Aeroflot járatain lehetősége van előre kiválasztani, hogy hol szeretne ülni a repülőgépen, ezt például az online check in során teheti meg, már 24 órával a repülőgép felszállása előtt. Az Aeroflot honlapján megtekinthetők az Aeroflot repülőgép típusainak helybeosztása. Az Aeroflot járatain az ülések kényelmesek, ergonomikus kialakításúak, és elég nagy hely van a lábaknak.

Foglalási díj

Az Aeroflot foglalási díja 3,7 euró volt, ezt viszont 2015 októberétől eltörölték. Ha irodában vásároljuk meg az Aeroflot repülőjegyet, akkor a jegykiadási díj 25 euró (illetve Oroszországban ugyanez 800 rubel), ha pedig elektronikus jegyünket szeretnénk papír alakúra konvertálni, akkor az az irodákban 10 euróba kerül.

Hasonlítsa össze az Aeroflot légitársaság repülőjegy árait más légitársaságokéval! Skyscanneren, és válassza ki a lehető legolcsóbb jegyárat! A Skyscanner használata ingyenes! Az Önnek megfelelő járat kiválasztása után az adott légitársaság vagy utazási iroda weboldalára irányítjuk, minden járulékos költség nélkül. Utazzon Ön is a lehető legolcsóbban!

Aeroflot

5,0/5
32582 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.