xTravalyst
Skyscanner x Travalyst

Büszkék vagyunk, hogy a Travalyst tagjai lehetünk.

Az Őfelsége, Sussex hercege által vezetett Travalyst egy globális partnerség, mely arra jött létre, hogy mindenki számára átalakítsa az utazás jövőjét. A Skyscanner a Booking.com, a Ctrip, a TripAdvisor és a Vista mellett szintén alapító tagja ennek.

A Skyscannernél tisztában vagyunk az utazás erejével

A partnerség gondolatokat ébreszthet és megváltoztathatja életmódunkat. Fenntartja egymás iránti kíváncsiságunkat és összekapcsol minket. Azt akarjuk, hogy mindenki utazhasson ma és holnap egyaránt.

Egy fiú egy csónakban nádköteggel csapkod

„Az utazás lehetővé teszi, hogy új helyeket fedezzünk fel, és olyan szintű megértést és empátiát szerezzünk más kultúrák iránt, amely máshogy egyszerűen nem lenne lehetséges. Az iparág vezetőiként a mi felelősségünk, hogy kockázatot vállaljunk és valós lépéseket tegyünk annak érdekében, hogy átformáljuk az utazást és megőrizzük világunkat a jövő generációinak.”

,Moshe Rafiah, , a Skyscanner vezérigazgatója

Moshe Rafiah, a Skyscanner vezérigazgatója

De ez egy minket meghaladó kérdés

Ez egy olyan kihívás, mely újfajta gondolkodásmódot kíván. Ezért is egyesítettük erőinket az utazás nagyágyúival, és mindenki erőfeszítéseit, ötleteit és inspirációit örömmel fogadjuk. A Travalyst aktívan keresi a helyi közösségekkel, kormányzatokkal, civil szervezetekkel, nagy cégekkel és szociális vállalkozókkal való együttműködési lehetőségeket.

Első munkánk a túlzott mértékű turizmus hatásainak figyelembe vétele, a helyi közösségek támogatása, az éghajlatváltozás kérdésének megoldása, a környezetkárosítás csökkentése és a vadvilág védelme lesz.

Egy nő egy sziklán gyönyörködik a kilátásban.

„A cégek, a fogyasztók és a közösségek egy platformra hozása jelenti számunkra a legnagyobb esélyt, hogy megóvjuk az úti célokat és ökoszisztémákat a jövő generációi számára.”

Sussex hercege

Sussex hercege

Nem lesz könnyű, de a Skyscannernek a problémamegoldás a vérében van

2000 óta az évente tett utazások száma világszinten minden évben duplázódik – 2030-ra, nemzetközi szinten már 1,8 milliárd ember fog utazni*. Tudjuk azonban, hogy a fenntartható utazás nem azt jelenti, hogy állítsuk meg a repülést – hanem hogy a világunk felfedezésével egy időben gondoskodjunk annak megóvásáról is.

A Skyscannernél tudatosságra nevelünk – tájékoztatjuk és oktatjuk az utazókat, hogy minden utazási választás hatásával tisztában legyenek. Ez csak egy út kezdete, de pozitívan állunk hozzá. Az utazók fenntartható lehetőségeket akarnak. Havonta nagyjából 100 millió utazót érünk el, akik közül 10 millióan már most is zöldebb utazási módot választottak rajtunk keresztül.

Azonban ennél sokkal többről van szó. Az iparág változás után kiált, és a Skyscanner segíteni fog irányt szabni ennek a változásnak.

További információ: travalyst.org

*A Világbank adatai szerint.