Térkép

Járatok - Las Vegas Mccarran

Ha egy nyüzsgő, csillogó nagyvárost tűztünk ki úti célnak, ahol a nap 24 órájában programok kerülnek megrendezésre, és éjjel nappal lüktet az élet, ne keresgéljünk tovább. Nyugodtan foglaljuk le a repülőjegyet, és irány a bűn városa, Las Vegas.

Las Vegas nem csak a mamut szállodáiról, kaszinóiról, a mindenhol csilingelő nyerőgépeiről szól, ennél sokkal többet nyújt. Érdekes múzeumokkal, állatkerttel és persze a közelben lévő Grand Canyonnal várja az odalátogatókat.

A város, mint egy oázis a sivatagban, úgy fejlődött évek hosszú során, míg elnyerte mai, kihívóan pompás arculatát. Las Vegas központja a Strip. A Las Vegas Boulevard mindegy 7 km hosszú szakasza, ahol a legnagyobb kaszinók, szállodák kaptak helyet. A világ 25 legnagyobb hotelje közül 19 pont itt található. Ennek a helynek valami hihetetlen varázsa van. Az egymás után sorakozó szállodák és kaszinók épületei mind sajátos témában lettek felépítve. Egyszerre lehetünk az ókori Rómában (Caesars Palace), Párizsban (Paris Hotel), vagy akár az egyiptomi piramisoknál (Luxor hotel). Lehet szeretni, lehet utálni ezt az amerikai giccs parádét, de egy biztos, sötétedéskor a fények játéka ezen az utcán lélegzetelállító látvánnyal ejt majd rabul minket. A szállodákba be se kell tennünk a lábunkat ahhoz, hogy lefoglaljuk magunkat. Rengeteg ingyenes attrakció van az utcán is. Ilyen a vízi játék a Bellagio szökőkútnál, a vulkán kitörés a Mirage hotel előtt, vagy akár egy kalózcsatát nézhetünk meg a Treasure Island-nál. Esténként a város rengeteg szórakoztató programot kínál, sok világsztár lép fel itt, de koncertek, táncmulatságok, bűvészek és humoristák előadásai is szép számban tarkítják Las Vegas esti programkínálatát.

Ha már elegünk lett a kaszinók világából, keressük fel a Vasúti Múzeumot, a Nevada State Railroad Museumot, ahol régi gőzmozdonyokat nézhetünk meg, vagy az Autómúzeumot, a The Auto Collections and Collectiblest, ahol minden korosztály jól fog szórakozni a csillogó fényezésű veterán autók között.

Akár hosszú gasztrotúrával is kitölthetjük napjainkat, ha épp nem volt szerencsés a laposztásunk. A városban rengeteg kiváló étterem működik, ahol világhírű mesterszakácsok készítik el a fenséges falatokat. Mindenki megtalálja itt kedvenc konyháját, legyen az olasz, kínai, francia vagy akár kubai.  Természetesen a tipikus amerikai gyorséttermek sem hiányoznak a városból.

Egy kis különleges kóstolóba lehet részünk, ha ellátogatunk a Coca-Cola Store épületébe. Itt több ország (Mexikótól Kínáig, Németországon keresztül) legnépszerűbb üdítőitalait kóstolhatjuk végig. És ha már ettünk, ittunk, akkor jöhet egy kis desszert a híres Ethel M Csokoládégyárban. A gyárba a látogatók egy vezetett túrán vehetnek részt, ahol végignézhetik, hogyan készülnek a finom csokoládék, köztük a jól ismert Mars szelet vagy M&M. A gyárban tett túra után mindenki kedvére vásárolhat kedvenc édességéből a helyi boltban, illetve lesétálhatja az extra kalóriákat a szomszédos kaktusz kertben.

És ha úgy döntöttünk, hogy nincs kedvünk tovább szórakozni és vásárolgatni a városba, vegyünk részt egynapos kirándulásokon. Rengeteg szervezett kirándulásból válogathatunk, legyen az akár buszos vagy helikopteres kirándulás a Grand Canyonhoz, vagy a Colorado folyón levő Hoover-gáthoz.

Las Vegas repülőtere a McCarran International Airport, a várostól 13km-re van. Budapestről Las Vegasba egyenes járatot nem találunk, minimum két átszállással lehet ide eljutni.  A repülőtérről busszal, taxival vagy akár limuzinnal is bejuthatunk a központba. Viszont a legpraktikusabb közlekedési módszer, ha autót kölcsönzünk.

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Las Vegas Mccarran közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.