Térkép

Járatok - Johannesburg OR Tambo Intl

Johannesburg, a Dél-Afrikai Köztársaság legnagyobb városa, egy igazi csiszolatlan gyémánt, csodálatos és egyben veszélyes is. Az utazók nagy része általában tranzitállomásként használja, útban Durban, Fokváros vagy a Krueger Nemzeti Park felé. Pedig megéri ebben a városban is pár napot eltölteni. Számos pihenésre és szórakozásra alkalmas hellyel, érdekes látnivalókkal büszkélkedik Johannesburg.

A várost aranyban és gyémántokban gazdag hegyek veszik körül. Ennek a két értékes bányászati csodának köszönheti mai kiépült, modern formáját.

A városban több múzeumba is ellátogathatunk, például a Hector Pieterson Museum falai közé, ahol egy diáklázadás emlékeit idézhetjük fel, illetve a Museum Africa csodálatos épületében remek kóstolót kaphatunk az afrikai kultúra világából. Legérdekesebb és legmegrázóbb az Apartheid Museum. Itt betekinthetünk abba a faji megkülönböztetés alapján irányított 20. századi Dél-Afrikába, amit az afrikai őslakosok ellen indítottak a fehérek. Ezt a múzeumba lépve saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, hiszen a jegyek a Fehérek és Nem fehérek megkülönböztetéssel két kapuhoz szólnak. 

Viszont ha egy lazább szórakozáshoz lenne kedvünk, akkor irány a Gold Reef City, a helyi vidámpark, ahol nem csak körhintázni lehet vagy felülni a hullámvasútra. Az egész vidámpark egy aranybányára épült fel, ahova a látogatók leereszkedhetnek és megnézhetik, hogyan bányásszák ki ezt a csillogó fémet. A johannesburgi állatkert is remek hely, ahol órák hosszat bámészkodhatunk. Rengeteg állatfaj van itt, közel 3000 példánnyal büszkélkedik a kert, ahonnan a kihalófélben lévő fehér oroszlánok és szibériai tigrisek sem hiányoznak. Az állatkert területén található kis tavon pedig kedvünkre csónakázhatunk. Az állatkert melletti botanikus kert érdekessége, hogy minden egyes benne található növényt fel lehet használni gyógyítási célokra.

Ha szeretnénk megnézni magasból a várost, akkor liftezzünk fel 233 méterre, a Carlton Centerben található kilátóba. Az Afrika tetejének is nevezett épület kilátó szintjén ajánlott naplemente előtt ott lenni, hiszen a fények játéka csodálatossá teszi ezt az egyébként nem a szépségéről elhíresült várost.

Ha már elfáradtunk a magasban, üljünk be egy jó kis étterembe és kóstoljuk meg Afrika ízeit. Johannesburg éttermi palettája kielégíti a street food és a gourmet konyha kedvelőit egyaránt. A város bármelyik negyedében rábukkanhatunk egy nekünk tetsző helyre. És ha már Nelson Mandela szülővárosában járunk, ne hagyjuk ki kedvencét az Umngqushorát, ami egy chilis-babos burgonyás étel. De aki nem kedveli a helyi konyhát, talál magának kevésbé bizarr felhozatalt is az étlapokon. Emellett érdemes megkóstolni a nagyon finom helyi söröket és borokat is.

A johannesburgi repülőtérről busszal, taxival vagy akár vonattal is bejuthatunk a városba. De a legajánlatosabb autót bérelni, mert a tömegközlekedés elég drága.

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Johannesburg OR Tambo Intl közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.