Térkép

Bali (Denpasar) repülőjegy

Bali hallatán sokunkban vizualizálódik a földi paradicsom. Ezt valószínűleg az Istenek szigete elnevezésből vezetjük le. De legyen ez így vagy sem, a szigetre ellátogatva vitathatatlanul az lesz az érzésünk, hogy az istenek lábnyomaiban lépdelünk.

A sziget buja zöldje, türkizkék tengervize, fehér, fekete és aranyhomokos partjai, mosolygós lakói mély hagyomány és vallás tisztelete, gazdag kultúrája mindenkit megszólít. Indonézia isteni szigete, Jávától mindössze 3.2 km-re fekszik, 31 fokos átlaghőmérséklettel egész évben tárt karokkal vár minket.

 

Bali reptere Denpasar mellett található a sziget déli csücskében, és mivel kis szigetről van szó, így a landolás garantáltan lélegzetelállító lesz.

 

A sziget középső részét vulkán tölti ki. Bali észak-keleti részen találjuk az Agungot, ami 3142 méterével a sziget legmagasabb pontja. Ha azonban ez túl nagy falatnak tűnik és nem állunk élhegymászók hírében, induljunk neki a Batur vulkánnak, ami csupán 1717 méter. Fizessünk be egy hajnali túrára, és élvezzük a

napfelkeltét a vulkán tetejéről, miközben a felforrósodott lávakövön készül a rántottánk.

 

Kuta a szörfösök paradicsoma. A mellette felvonuló Legiannal több kilométernyi homokos partszakaszt alkot, óriási hullámaival rengeteg embert vonz ide. Viszont ne várjuk ettől a helytől a paradicsomi látványt. Zsúfolt, tele turistával és bulizó fiatallal. Persze ha erre a nyüzsgő, állandóan pörgő, tengerparti bonanzára vágyunk egy trópusi szigeten, akkor itt a helyünk.

 

Ha Bali legszebb tengerpartját szeretnénk látni, nem kell messze mennünk. Kutától délre találjuk a Bukit félszigetet, ahol nem csak fehér homokos strandokon pihentethetjük szemünket, de 70 méterre az óceán felett álló, sziklára épített Uluwatu templom mögött lenyugvó nap fényei alkotta káprázatos fényjátékon is.

 

Bali híres kifinomult táncáról. A táncosok szemeitől a kislábujjukig, minden testrészük szigorú koreográfia szerint mozog, ezáltal egy hindu történtet elmesélve. Ha Ubudban járunk, mindenképpen nézzünk meg egy balinéz táncbemutatót. Felejthetetlen lesz a színek, a mozgás és a zene összhatása. Ubud Bali szíve, tele művésztanyával, galériával, kézműves butikokkal. Sajnos sokat urbanizálódott ez a kis, nyugodt művészfalu, viszont a környék dzsungelei és rizsföldjei mit sem változtak. Szerezzünk biciklit vagy csak egy kényelmes túracipőt, és vágjunk neki bátran a félnapos túrák valamelyikének.

 

Ha pedig úgy érezzük, hogy nem tudunk betelni a rizsföldek nyugtató zöldjével – ami egyébként könnyen függőséget okozhat – menjünk el Jatiluwihba, ami a rizsföldek netovábbja. Elképesztő látványt nyújt a már művészien elrendezett teraszok lépcsőzete. És hogy még több időt tölthessünk itt, üljünk be a szemközti pici étkezdébe és kortyolgassunk egy csésze kitűnő kávét.

Ha érdekel minket a kávé és meg szeretnénk nézni, hogyan kerül a pörkölőig a világ legdrágább kávéja, látogassunk el a Bali Pulina Agroturizmus telephelyére, ahol saját szemünkkel láthatjuk, ahogy a civet macska kiválasztja a legízletesebb szemeket, majd miután a gyomornedvek lebontanak bizonyos anyagokat a szemeken, szervezetükből távozva megmossák majd megpörkölik ezeket. Az ínyencek és kávéimádóknak kötelező megkóstolniuk.

 

És ha már a kulináris élvezeteknél tartunk, Balit nem szabad úgy elhagynunk, hogy nem kóstoljuk meg a babi gulingot, vagyis a nyársonsült malacot. A malac belsejét friss fűszernövényekkel bélelik ki, majd nyárson, parázs felett, hosszú órákon keresztül sütik. A bőre ropogós, a húsa zamatos és omlós, az élmény pedig évek múlva is beindítja a nyáltermelést.

 

Persze ez még nem minden. Delfinkalandok, majmok hada, templomok varázslatos látványa, színes vallási rituálék és balinéz vendégszeretet. Egyszóval Bali.

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Denpasar (Bali) közelében

Gyakran ismételt kérdések

Kota Denpasar csak egy repülőtérrel rendelkezik: Denpasar (Bali).
A feltüntetett Delta, Oman Air, Singapore Airlines, KLM, Batik Air, SilkAir, Air New Zealand és Bangkok Airways mind rendelkezik közvetlen járattal Denpasar (Bali) úti célhoz.
Denpasar (Bali) repülővel való elérése tekintetében november a legolcsóbb hónap.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.