Hasonlítson össze szállodákat Róma területén, és takarítson meg a szálláson

Sajnáljuk, Nem támogatjuk a 30 éjszakánál hosszabb tartózkodást.

Róma legjobb szállodáinak térképes keresése

Használja a térképünket, hogy szállodákat találjon az Ön által meglátogatni kívánt Róma terület, illetve látnivaló közelében.

A legjobb Róma szállodák. Vélemények olvasása

Bízzon benne, hogy a tökéletes szállást foglalta le. Mielőtt foglalna, olvassa el a valódi vendégek által adott véleményeket.

Több szálloda megtekintése

Szállodák itt: Róma

Ha az Örök Várost választottuk úti célként, megismerhetjük az igazi „dolce vita” életérzést. A város, akár egy előadás berendezett színpada, ámulatba ejt minket a csodálatos emlékműveivel, monumentális épületeivel, nyüzsgő forgatagával, ami egyszerre kaotikus és rendezett. Jelen és múlt egyszerre képviselteti magát minden utcakövön vagy téren.

Az ókori, reneszánsz és barokk Róma, valamint a vonatállomás a Tevere folyó keleti oldalán találhatóak. A folyó másik oldalán áll például az Angyalvár, a Szent Péter-bazilika és a Vatikán, valamint a sokszínű Trastevere városnegyed. Lássuk hát hol érdemes megszállni, és milyen lehetőségeink vannak.

 

Borgo Pio és Prati

A vatikáni múzeumok, a Szent Péter-bazilika és a kertek töltik be területének nagy részét. A Vatikántól északra fekvő Borgo Pio negyedben találunk pár decens hotelt, de gyalogosan fárasztó innen megközelíteni a reneszánsz Rómát.Viszont a Piazza del Risorgimentoról taxival vagy villamossal egyszerűen eljutunk a város többi részébe is.Ha a Vatikántól keletre található Prati negyed hoteljeit válasszuk, akkor csendes környékével garantált pihenést nyújt a fáradt városnézőnek.

 

A történelmi centrum és a Pantheon

A legkeresettebb és legnyüzsgőbb része a városnak. Kis utcái barokk és reneszánsz templomokkal és palotákkal tűzdeltek. Központi része a Piazza Navona, amelynek kávézói és utcazenészei teszik még hangulatosabbá a teret. A centrumhoz tartozik a Trevi-kút és a Campo de Fiore is, innen minden főbb látnivaló gyaloglótávolságra van. A Campo de Fiore piaca minden reggel fölébred, este pedig egy kültéri bárrá válik. Déli része a régi zsidó gettóba torkollik. Ma a Via Portico d’Ottavia a negyed szíve, a legjobb római-zsidó és közel keleti ételeket itt kóstolhatjuk meg.

 

Az antik Róma, Monti és Celio

A Colosseum, Palatinus-hegy, Római Fórum és Circus Maximus már nem a város szívét alkotják, mint egykoron. Találunk itt pár hotelt, de ha a Monti vagy Celio városrészeket válasszuk, jobban járunk, mivel ezek hangulatos, fás területen elterülő lakónegyedek, és éttermei sem a tömegturizmust célozzák meg.

 

Tridente

Róma északi részén fekszik. A Spanyol lépcső és környéke a turistákat és helyieket is egyaránt bevonzza különleges hangulatával és számos bevásárló utcájával, mint például a Via Condotti. A legdrágább hotelek, márkás butikok, színvonalas éttermek negyede.

 

Trastevere

Trastevere falujellegű városnegyed, kellemes kikapcsolódást és változatosságot nyújt a történelmi központ zsúfolt emlékműveinek meglátogatása után. Itt a kis hotelek és vendégházak vannak többségben. Vasárnaponként a Porta Portesen találjuk meg Európa egyik legnagyobb bolhapiacát, semmiképp ne hagyjuk ki, ha szeretünk alkudozni.