Hasonlítson össze szállodákat Budapest területén, és takarítson meg a szálláson

Sajnáljuk, Nem támogatjuk a 30 éjszakánál hosszabb tartózkodást.

Budapest legjobb szállodáinak térképes keresése

Használja a térképünket, hogy szállodákat találjon az Ön által meglátogatni kívánt Budapest terület, illetve látnivaló közelében.

A legjobb Budapest szállodák. Vélemények olvasása

Bízzon benne, hogy a tökéletes szállást foglalta le. Mielőtt foglalna, olvassa el a valódi vendégek által adott véleményeket.

Több szálloda megtekintése

Szállodák itt: Budapest

Ezerévnyi történelem építészeti és kulturális lenyomata, a hangulatos Duna-part, patinás kávéházak,  előkelő gyógyfürdők, romkocsmák – Budapest számtalan izgalmat tartogat az ide utazóknak, akik különböző árkategóriájú szállodák, panziók, apartmanok és ifjúsági szállók sokasága között válogathatnak. Közép-Európa legnagyobb folyója, a Duna 30 km hosszúságban halad keresztül Budapesten, és osztja budai és pesti oldalra a várost. Az elegánsabb budai részen van a világhírű Budai Vár, itt sok a magasabb árfekvésű, felsőkategóriás szálloda. A nyüzsgőbb pesti oldal pedig a kellemes régi városrészekkel, pezsgő éjszakai élettel és múzeumokkal várja a turistákat. A magyar főváros 23 kerületre oszlik, néhány ezek közül, amelyekben kiemelten érdemes szálláshelyet foglalni:

 

Belváros-Lipótváros (V. kerület)

Akkor érdemes ebben a budapesti kerületben megszállni, ha szeretnénk olyan nevezetességek közelében lenni, mint amilyen a Pesti vigadó, az Országház, a Szent István-bazilika, a Duna Korzó vagy éppen a Néprajzi Múzeum. Ugyanakkor a vásárlás szerelmesei sem csalódhatnak a környékben, a Váci utca elegáns butikjai értékes kincseket rejtenek. Sok felsőkategóriás hotel található a környéken, de olcsó hostelekből és apartmanokból sincs hiány.

 

Budai Várnegyed (I. kerület része)

UNESCO világörökségi helyszín területén megszállni? Ezt itt máshogy nem is lehet, ugyanis az egész Budai Várnegyed szerepel a világörökségek listáján. Olyan látnivalók találhatók ezen a területen, mint a Budavári Palota, a Halászbástya, a Mátyás-templom, a történelmi lakónegyed és a Budavári Sikló. Ez a környék azoknak ideális választás, akik történelmi környezetben szeretnének lakni utazásuk ideje alatt. Jellemzően igényes hotelek és apartmanok között lehet válogatni.

 

Terézváros (VI. kerület)

Itt található Budapest 2 km hosszan húzódó híres sugárútja, az Andrássy út, amely az alatta haladó Millenniumi Földalatti Vasúttal és a Hősök terével együtt szintén a világörökség része. Az éjszakai élet és a vásárlás szerelmesei sem csalódhatnak, ha ezen a környéken keresnek szállást, bevásárlóközpontokban, butikokban, bárokban, klubokban és igényes éttermekben sincs hiány a környéken. Alacsonyabb árkategóriájú hosteleket és vendégházakat is ki lehet fogni ebben a kerületben.

 

Hegyvidék (XII. kerület)

A Budapest budai oldalán, főleg hegyvidéki területeken fekvő XII. kerület erdő borította terepeivel és csendjével főleg a kirándulás szerelmeseinek és családosoknak lehet ideális. Itt várja a túrázni vágyókat a Normafa, ami Budapest legnépszerűbb kirándulóhelye, és az Erzsébet-kilátó, amely a város legmagasabb pontján, az 528 méter magas János-hegyen áll. A Gyermekvasút összeköti a budai hegyvidék egyes kirándulóhelyeit, és a Zugligetből a János-hegyre vezető drótkötélpályás Libegő is kellemes pluszt ad a kirándulásoknak. A kerületben jellemzően három- és négycsillagos szállodák és kellemes apartmanok találhatók.