Hasonlítson össze szállodákat Athén területén, és takarítson meg a szálláson

Sajnáljuk, Nem támogatjuk a 30 éjszakánál hosszabb tartózkodást.

Athén legjobb szállodáinak térképes keresése

Használja a térképünket, hogy szállodákat találjon az Ön által meglátogatni kívánt Athén terület, illetve látnivaló közelében.

A legjobb Athén szállodák. Vélemények olvasása

Bízzon benne, hogy a tökéletes szállást foglalta le. Mielőtt foglalna, olvassa el a valódi vendégek által adott véleményeket.

Több szálloda megtekintése

Szállodák itt: Athén

Az Akropolisz és az Athéné istennőnek ajánlott Parthenon márványos szépsége, a Lycabettus dombról a városra nyíló látványos kilátás, hangulatos márványszínházak, és a város melletti strandok és hegyek mind a városnézés és a kikapcsolódás lehető legkellemesebb módját nyújtják. A turista szemmel leginkább vonzó városrészek, és az itt található szálláshely kínálat:

 

Plaka

Ha fontos a nevezetességek közelsége, és jó, ha a vásárlási lehetőségek is akadnak a közelben, akkor jó választás lehet a Plaka, ami Athén legrégebbi, igen hangulatos városrésze. Az Akropolisz szomszédságában található, és önmagában is nagyon kellemes és barátságos környék – kanyargó kis utcácskák, klasszicista épületek, szuvenír boltok, üzletek, kellemes éttermek és kávézók is hozzátesznek itt az élményhez. Plaka látnivalói közül érdemes megemlíteni az ókori Agora-t és a Görög Népművészeti Múzeumot. Ebben a városrészben főleg közép- és felsőkategóriás hotelek kínálják szobáikat.

 

Monastiraki

Aki elsősorban jófajta vásárlási élmények begyűjtésére törekszik, nem lőhet nagyon mellé, ha Athén Monastiraki városrészében foglal szállást. A város fő bevásárló negyedében ruhákat, szuveníreket, kozmetikai cikkeket, antik és vintage tárgyakat is kínálnak, a bolhapiac napján pedig még több érdekességen akadhat meg a szemünk. Kellemes hotelek kínálnak szállást ezen a környéken.

 

Syntagma

Alacsony- közép és felsőkategóriás szállodák is foglalhatók a Syntagma tér közelében, ami Athén üzleti negyede, a sok hotel mellett igényes éttermekben és hangulatos kávézókban sincs hiány a környéken, így aki nem veti meg a gasztronómiai remekeit, minden bizonnyal jól fogja érezni itt magát. A tér kellemes lazulós helynek számít a maga szökőkútjával és árnyas fáival. A környék látványossága a régi királyi palota, ahol kellemes élmény elcsípni az őrségváltást.

 

Glyfada

Az Athén déli részén található külváros a görög celebek és miniszterek által is preferált, elit környék, sok kellemes hotellel. A divat és a kellemes szórakozás kedvelői remekül érezhetik magukat ezen a környéken: jóféle éttermek, klubok és üzletek teremtik meg az alapot mindehhez. Glyfada egyik érdekessége, hogy itt működik egy tengeri teknős mentési és rehabilitációs központ.

 

Koukaki

Athén csendesebb, nyugodtabb városrésze, így családoknak is ideális lehet. Ugyanakkor a város legnagyobb nevezetességei (az Akropolisz is) is elérhető közelségben vannak, és nagyon jó innen a tömegközlekedés a város egyéb részeihez. Sok kellemes étterem és kávézó található a környéken, ahol kellemes hotelek kínálnak szállást.