Hasonlítson össze szállodákat Brüsszel területén, és takarítson meg a szálláson

Sajnáljuk, Nem támogatjuk a 30 éjszakánál hosszabb tartózkodást.

Brüsszel legjobb szállodáinak térképes keresése

Használja a térképünket, hogy szállodákat találjon az Ön által meglátogatni kívánt Brüsszel terület, illetve látnivaló közelében.

A legjobb Brüsszel szállodák. Vélemények olvasása

Bízzon benne, hogy a tökéletes szállást foglalta le. Mielőtt foglalna, olvassa el a valódi vendégek által adott véleményeket.

Több szálloda megtekintése

Szállodák itt: Brüsszel

Az eklektikus Grand Place tér lenyűgöző látványa, a világhírű pisilő kisfiú bronzszobor, az Európa legnagyobb nevezetességeinek kicsinyített mását bemutató Mini Európa és a minőségi csúcscsokikat kínáló boltok sokasága – Brüsszel nem hiába csábító úti cél. Cikkünkben megmutatjuk, melyik városrészekben érdemes szállást foglalni.

 

Városközpont

Brüsszel történelmi központjában megszállva a közelben lesznek a legismertebb és legérdekesebb nevezetességek. A gigantikus méreteivel és eklektikus megjelenésével hódító Grand Place tér, Manneken Pis, a világhírű pisilő fiúcska bronzszobra és lány verziója, Jeanneke Pis, az egykori céhek díszes épületei és a díszes városháza is. A nevezetességek mellett igényes éttermekben, kávézókban és üzletekben sincs hiány Brüsszel ezen városrészében, ami családoknak és pároknak is ideális kiindulópont lehet a város szépségeinek felfedezésére. A történelmi városközpontban némileg magasabb szállásárakkal kell számolni, de a 3-4-5 csillagos szállodák mellett néhány youth hostel és 1-2 csillagos szálloda is akad ezen a környéken.

 

Európa Negyed

Az európai uniós negyed képét hatalmas üvegpaloták és irodaházak uralják. Itt található az Európai Unió Bizottságának és az Európai Tanácsnak a székhelye is. Az európai Parlament munkáját pedig alaposabban is megismerhetik az utazók a Parlamentárium nevű kiállításon, ahol 23 nyelven – köztük magyarul is – mélyedhetünk bele az EU kialakulásának történetébe és működésének rejtelmeibe. Az Európa Negyedben található az unió egyik legjellegzetesebb épülete, a 13 emeletes Berlaymont irodaház is, amely az Európai Bizottság székhelye. Az Európa Negyed igényes szálláshelyei az üzleti úton lévők mellett mindenkinek ajánlott, akik igényes szálláshelyeket keresnek Brüsszelben. A város egyéb területei metróval jól megközelíthetőek.

 

Ixelles (franciául)/ Elsene (holland nyelven)

A vásárlás szerelmesei nem fognak csalódni a Brüsszel déli részén található Ixelles városrészben, az Avenue Louise sugárút üzleteiben a legismertebb világmárkák üzletei kínálják portékáikat. A családosoknak a sétaösvények sokaságával és csónakázó tóval is rendelkező 124 hektáros Bois de la Cambre park jelenti a fő vonzerőt Ixellesben. Az éjszakai élet hívei pedig a menő éttermek, klubok, és zenei rendezvények sodrában élhetik meg a partyhangulatot. Jellemzően középkategóriás hotelekben foglalhatunk itt szállást, de vendégházak és apartmanok is várják vendégeiket Elseneben.

 

Saint Gilles (franciául) /Sint Gillis (hollandul)

Brüsszel ezen kerületében találhatók az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, Horva által tervezett Art Nouveau stílusú házak. A neogótikus jegyeket magán viselő börtön és a Szent-Egyed templom is az érdekes látnivalók közé tartozik. A városrész változatos képet mutat a szállások terén, az előkelő hotelek mellett olcsóbb szálláshelyek is kínálnak itt szobákat – így low budget utazások megvalósítására is alkalmas a környék.