Az autókölcsönző társaságok felárat számíthatnak fel 25 év alatti vezető esetében, amelyet általában az autó átvételekor kell kifizetni. Egyes helyszíneken korhatár lehet érvényben. Foglalás előtt ellenőrizze az autókölcsönző társaság weboldalát.

Autókölcsönzés Oslo városában - Összehasonlítás a Skyscannerrel

eury
sixt
budg
alam
avis
thrf

Hol és mit bérelhetünk

Ha Oslóba érkezve már a repülőteret autóval szeretnénk elhagyni, könnyen és gyorsan autót bérelhetünk a jól ismert autókölcsönző cégek egyikénél. A bérautók kínálata széles, legyen az akár kis városi autó, környezetkímélő hibrid, családi kombi vagy nehezebb terepekre való terepjárók. Igényeinknek megfelelően választhatunk az alapfelszereltségtől a prémiumkategóriáig. Oslo Gardermoen repülőtér a várostól 48 km-re északra fekszik. A legtöbb nemzetközi és helyi autókölcsönző képviselete megtalálható itt, többek között a Budget, Europcar, Sixt és az Enterprise. A fapados járatok az Oslótól 70 km-re található Oslo Moss-Rygge repülőtérre érkeznek, ahol az Avis, Budget, Europcar Hertz és a Sixt ajánlatai közül válogathatunk. A repülőtereken kívül a belváros több pontján is leadhatjuk autónkat függetlenül a felvétel helyétől.

Vezetés

Norvégiában viszonylag jó minőségű úthálózatok fogadják az autósokat. Mivel az egész ország szigetekből, fjordokból és hegyvonulatokból áll, ezért az átlagosnál keskenyebb utakkal és rengeteg alagúttal számoljunk. Az autópályák használata ingyenes. A nagyobb szigeteket összekötő hidak és egyes alagutak díjkötelesek. Lakott területeken 50 km/h, lakott területen kívül 80 km/h, autópályákon pedig 130 km/h a megengedett sebesség. A közlekedési szabályokat érdemes betartani, mert nagyon szigorú büntetéseket szabnak ki az azokat megszegő autósokra. Oslóban a közlekedés is hűen tükrözi a skandináv mentalitást. A sofőrök nyugodtan, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek. Oslo határában fizetőkapuknál útdíjat kell fizetni a városba való belépéshez. A város körül három gyorsforgalmi körgyűrű segíti a közlekedést. Ügyeljünk a tele-zöld jelzőlámpákra, ami nagyon sok kereszteződésben megtalálható. A belső sávokat kizárólag előzésre használjuk, mint ahogy a helyiek is teszik.

Parkolás

Mivel Oslóban gyakoriak a szűk utcák, ezért az utcán parkolni csak kijelölt helyeken engedett. A parkolók zónákra vannak osztva, ahol maximum két óra parkolás a megengedett. Hétköznaponként és szombaton a parkolás díjköteles, míg az éjszakai órákban és vasárnap ingyenesek. A piros zónák a legdrágábbak, ahol 30 NOK/h körüli a parkoló díj. A sárga zónában már olcsóbb, kb. a fele a piros zónás tarifának. A központon kívül ingyenes parkolókat is találhatunk. De több parkolóház közül is válogathatunk ahol egy napra 150-300NOK a parkolási díj. Érdemes megvásárolni az Oslo kártyát (Oslo Pass), amivel nem csak ingyenesen használhatjuk a tömegközlekedési eszközöket, vagy múzeumokat látogathatunk, hanem ingyen is parkolhatunk. A kártya minden városi parkolóba érvényes, kivéve a magán parkolókban.

Hova menjünk és mit nézzünk meg

Ha a téli szezonban érkezünk a városba, akkor mindenféleképpen látogassunk el az Oslótól mindössze 14 km-re fekvő Tryvann Vinterpark síközpontba. A helyiek körében is igen népszerű síterep, tizennyolc kiváló minőségű, kivilágított pályája mellett síkrossz- és boardercross pályával várja a hó szerelmeseit. A Trillemarka-Rollagsfjell természetvédelmi terület Oslótól 125 km-re fekszik, ami Norvégia legnagyobb erdőrezervátuma. A szinte érintetlen területen szervezett gyalogtúrákon vehetünk részt, de akár egyedül is nekivághatunk a túrának, amik során a fenyvesek és mocsaras területek élővilágát fedezhetjük fel, vagy csak ücsöröghetünk a tavak és patakok partján. A norvég fővárostól bármerre is indulunk majd el, festői környezetben autózhatunk. A hatalmas fjordok, óriás sziklaszirtek, kedves norvég települések teszik felejthetetlenné utunkat. Ha több napunk is van felfedezni a környéket, akkor kisebb nagyobb megállókkal utazzunk végig az Oslo-fjord körüli településeken, így megismerhetjük a norvég kultúra igazi arcát. Az Oslo-fjord vizén sétahajózhatunk, csónakázhatunk, vitorlázhatunk, egyes részeken pedig akár meg is mártózhatunk benne.

Autókölcsönzés a Skyscannerrel

Üdvözli Önt a Skyscanner átfogó autókölcsönzési keresője. Úti célok ezrei között keresünk és autókölcsönzők több ezer ajánlatát hasonlítjuk össze, hogy megtaláljuk önnek a tökéletes autót minél alacsonyabb áron. Igyekszünk utazási költségét minél inkább lefaragni, hogy Ön biztosan jókedvűen üljön az autójába. Jöjjön, vezessen velünk!

Ajánlatok ingyenes összehasonlítása

A Skyscannerrel megtalálja az interneten elérhető legalacsonyabb autókölcsönzési árakat. Ha megtalálta az Önnek tetsző autókölcsönzési ajánlatot, közvetlenül az autókölcsönző cég honlapjára irányítjuk, ahol elvégezheti a foglalást. Soha nem számítunk fel jutalékot, így Ön mindig a legjobb árat kapja.

Keressen a Skyscannerrel

Autót szeretne bérelni? Megtalálta a legjobb helyet. Bárhová szeretne menni, bármilyen autóra van szüksége, nálunk megtalálja hozzá a kulcsot. Egyszerűen adja meg az úti célját, az átvétel és a leadás dátumát, és mi megmutatjuk a vezető autókölcsönző cégek összes ajánlatát, Ön pedig másodpercek alatt összehasonlíthatja azokat és lefoglalhatja autóját.