Az autókölcsönző társaságok felárat számíthatnak fel 25 év alatti vezető esetében, amelyet általában az autó átvételekor kell kifizetni. Egyes helyszíneken korhatár lehet érvényben. Foglalás előtt ellenőrizze az autókölcsönző társaság weboldalát.

Autókölcsönzés Kréta városában - Összehasonlítás a Skyscannerrel

###Autóbérlés Krétán Kréta csodás világát bérelt autóval a legegyszerűbb felfedezni. A sziget északi részének pezsgő városai, a romantikus nyugodt kis déli falvak, a véget nem érő strandolások, a gyönyörű sziklák és lagúnák, és a krétai gasztronómia is mind-mind felejthetetlen élményt nyújt. Bérelt autóval pedig szabadon fedezhetjük fel a sziget szépségeit.

Krétán több megbízható és igényes autókölcsönző is működik: például az Avis, a Budget, az Europcar, a Hertz és az Olympic is. Repülővel érkezve kézenfekvő megoldás, ha repülőtéri átvételi pontról foglalunk kocsit, ezt a Chania és a Heraklion reptereken is megtehetjük. Emellett az autókölcsönzők közül többen is működtetnek átvételi helyet a sziget egyéb területein – például az ipari zónában, a csodás Heraklion kikötőnél, vagy az Agios Nikolaoson. Mivel Krétán bőséges az autóbérlési lehetőségek száma, ezért sokféle gépjármű típus közül van lehetőségünk kiválasztani az igényeinknek leginkább megfelelőt. Többek között minik, kabriók, kombik, terepjárók és minibuszok közül is választhatunk akár.

Kréta szigetének felfedezéséhez nagy szabadságot ad egy autó, ugyanakkor fontos, hogy alkalmazkodjunk a helyi viszonyokhoz. A helyiek vezetési stílusa eltér a Magyarországon megszokottól, éppen ezért legyünk mindig elővigyázatosak, és ne vezessünk túl gyorsan, hogy idejében lereagálhassuk a szokatlan megnyilvánulásokat.

Krétán az utak minősége általában elég jó. A szélesebb, kétsávos utak mellett viszont helyenként szűkebb és kanyargósabb aszfaltot kell koptatnunk, ez utóbbi jellemzően a hegyvidéki tájakon fordul elő, itt a beláthatatlan kanyarok sem ritkák. Ezeken a helyeken lassabb haladással, és így hosszabb menetidővel érdemes számolni. Akik utazási betegségben szenvednek, javasolt erre való orvossággal készülniük, viszont a csodás panoráma mindenért kárpótolni fog.

A kisebb településeken általában könnyen találhatunk parkolóhelyet, a nagyobb városok (például Agios Nikolaos, Heraklion, Chania) belvárosában viszont ez okozhat kisebb gondot – legalábbis főszezonban, júliusban és augusztusban. Ezeken a településeken érdemes a belvárostól kicsit távolabb leparkolni. Dugókra is a nagyobb városokban számíthatunk időnként, és szintén főleg főszezonban. ###Inspirációk 4 keréken, avagy fedezzük fel Kréta szépségeit autóval Heraklion (Iráklió): Kréta legnagyobb városa, és egyben fővárosa, ami a történelmi emlékek széles skáláját tárja elénk. Felejthetetlen élmény a Velencei városfal látványa, csakúgy, mint az Ajiossz Titosz-bazilika. Herakliont az E75-ös főúton keresztül közelíthetjük meg keleti és nyugati irányból, déli irányból pedig a 97-es számú úton keresztül juthatunk el ide.

Fesztosz: Ezeréves civilizációk nyomainak lehetünk tanúi a sziget déli részén található Fesztoszban. A minószi paloták maradványainak hegyvidéki táj ad méltó hátteret. Fesztosz mintegy 10 km-re található Moiresz várostól.

Chania (Hánjá): A második legnagyobb krétai város csodás velencei épületekkel, templomokkal, és bájos világítótoronnyal vési be magát emlékezetünkbe. A helyi piacon pedig mindenféle tengeri herkentyűt, olívaolajat és herbáriákat is beszerezhetünk. Aki mélyebben is beleásná magát a helyi kultúrába, a bizánci gyűjteményben is gyönyörködhet, és érdekes lehet a tengerészeti múzeum is. Chania a sziget északnyugati részén található, déli irányból a 90-es főútról, és keleti irányból a 94-es útról érjük el.

Szamaria-szurdok: A természet szerelmeseinek a tengerpart és a sziklás öblöcskék mellett örök emlék lesz a Szamaria-szurdok is, ami az egész kontinens leghosszabb szurdokvölgyének számít a maga 18 km-ével. Közepes erőnléttel a túra 5-7 óra alatt teljesíthető, túracipő használata javasolt ehhez. A 3-600 méter magas sziklafalak között nem csak felejthetetlen táj, de érdekes növény- és állatvilág is fogad. A szurdok Kréta délnyugati részén található, Skafion településről keleti irányba közelíthetjük meg.

Europcar
Sixt
Enterprise
Hertz
Avis
National Car

Autókölcsönzés a Skyscannerrel

Üdvözli Önt a Skyscanner átfogó autókölcsönzési keresője. Úti célok ezrei között keresünk és autókölcsönzők több ezer ajánlatát hasonlítjuk össze, hogy megtaláljuk önnek a tökéletes autót minél alacsonyabb áron. Igyekszünk utazási költségét minél inkább lefaragni, hogy Ön biztosan jókedvűen üljön az autójába. Jöjjön, vezessen velünk!

Ajánlatok ingyenes összehasonlítása

A Skyscannerrel megtalálja az interneten elérhető legalacsonyabb autókölcsönzési árakat. Ha megtalálta az Önnek tetsző autókölcsönzési ajánlatot, közvetlenül az autókölcsönző cég honlapjára irányítjuk, ahol elvégezheti a foglalást. Soha nem számítunk fel jutalékot, így Ön mindig a legjobb árat kapja.

Keressen a Skyscannerrel

Autót szeretne bérelni? Megtalálta a legjobb helyet. Bárhová szeretne menni, bármilyen autóra van szüksége, nálunk megtalálja hozzá a kulcsot. Egyszerűen adja meg az úti célját, az átvétel és a leadás dátumát, és mi megmutatjuk a vezető autókölcsönző cégek összes ajánlatát, Ön pedig másodpercek alatt összehasonlíthatja azokat és lefoglalhatja autóját.