Repülőjegy-kereső

Visszatérés módozata

Brüsszel repülőjegy

A kontinens egyik legszebb tere, Európa nevezetességei mini verzióban, hangulatos sétálóutcák, múzeumok sokasága – Budapestről egy laza 2 órás repülőút után landolhatnak az utazók Belgium kozmopolita fővárosában. Brüsszelben a sok látnivaló mellett hangulatos utcácskák, tengeri herkentyűk és egyéb gasztronómiai élmények sokasága is vár. A gyerekeknek igazi élményt jelentenek a késő estig nyitva tartó csokiboltok, a képregény múzeum és a Természettudományi Múzeumban fellelhető gigantikus mamutcsontvázak, a felnőtteknek pedig a különleges sörök és kellemes éjszakai élet ad egy plusz töltetet. Brüsszel számos európai szervezet központja is, így akár az Európai Parlament látogatóközpontja is lehet egy kellemes program.

 

Látnivalók

 

Grand Place: Brüsszel egyik legmegkapóbb látványossága, és egyben Európa legszebb tere a grandiózus Grand Place, amely hatalmas méreteivel, és szerethető eklektikusságával lopózik be az egyszeri utazó szívébe. Itt található a brüsszeli városháza épülete, és az egykori céhek díszes barokk épületei is. A világörökségi helyszín épületeinek különlegessége, hogy házszámok helyett mindegyik épületnek saját neve van. Minden második évben körülbelül egy hétre virágba borul a Grand Place, a Flower Carpet nevű gigantikus virágszőnyeg színpompás begóniákból áll össze.

 

Manneken Pis: Tulajdonképpen érdekes és nyitott kérdés, hogy hogyan vált a Manneken Pis, a pisilő kisfiú Brüsszel jelképévé, mindenesetre a turisták élvezettel fotózzák a csöppnyi, 58 cm magas bronzszobrot. A nevezetesség a főtér közelében található, a Stoofstraat és az Eikstraar sarkán. A Manneken Pis méltó párja Jeanneke Pis, a guggolva pisilő kislány szobrot szintén a főtér közelében találjuk.

 

Mini Európa: Egy kellemes séta keretében a kontinens 300 legnagyobb nevezetességét lehet felfedezni Brüsszel Mini Európa parkjában. Az 1:25 arányú makettek az építészet remekei mellett a természet csodáit is a látogatók szeme elé tárják. Sok más mellett a Big Ben, Velence gondolái, a Dózse-palota, a berlini fal, az éppen kitörő Vezúv, és az Eiffel-torony 13 méter magas makettje is feltűnik a parkban. Közeli ismerősként pedig a budapesti Széchenyi Fürdő kicsinyített másával is találkozhatunk itt.

 

Atomium: egy vasatom 165 milliárdszoros nagyításban – nehéz elképzelni, de szerencsére nem is kell. A Mini Európa közelében található, 9 gömbből álló építmény mára már Brüsszel egyik jelképévé vált. A 102 méter magas Atomiumot az 1958-as brüsszeli világkiállításra építették, és rövid idő alatt olyan népszerűvé vált, hogy az előzetes tervekkel szemben mégsem bontották le. A gigantikus vasatomot nem csak kívülről szemlélni élvezetes, de az egyik csövében működő felvonóval fel lehet jutni a legfelső gömbben, ahonnan mesés panoráma nyílik Brüsszelre.

 

Érdekesség

 

Sült krumplit a világ számos városában kaphatunk, viszont sokak szerint ezek közül a belga frites a legfinomabb az egész világon. A burgonyahasábokat jó minőségű olajban kisütik, majd gondosan felszárítják róla az olajat, és még egyszer átsütik. A belga sült krumpli így lesz aranybarna színű, és finom ropogós.

 

A brüsszeli csokoládéboltok a klasszikus díszdobozok és pralinék mellett sok különlegességet is rejtenek, ilyen például a csúcsminőségű csokiból megformázott Manneken Pis. Minderről nehéz lemaradni, ugyanis sok csokibolt reggeltől este 8-ig, 10-ig is nyitva van.

 

Számok és tények

 

Pénznem: euró

 

Időzóna: UTC +1

 

Hivatalos nyelv: francia, holland, német

más célállomások

Legolcsóbb repülőjegyek ide: Brüsszel innen...

visszatérés ára 9 214 Ft felett

 Brüsszel Ajánlatok

Brüsszel szállodái

Car hire in Brüsszel

Képek: flickr/ChristianStock